Този домашен тор за цветя ще ги накара да цъфтят

...
Този домашен тор за цветя ще ги накара да цъфтят
Коментари Харесай

Домашен тор, който ще накара стайните ви цветя да цъфтят буйно и ще ги предпази от вредители

Този домакински тор за цветя ще ги накара да цъфтят буйно и да се развиват доста добре. Освен това, ще ги защищити от вредители.

За да се грижите вярно за вашите растения, е значимо понякога да им осигурявате значими витамини, минерали и хранителни субстанции.

Колко постоянно би трябвало да подхранвате растенията зависи от самите цветя, само че не е належащо да купувате изкуствени торове за поддържане, а можете да си извършите натурален артикул в домашни условия.

Един от най-простите разновидности на домакински тор, който съдържа голям брой макро и микроелементи, нужни за растежа и цъфтежа на цветята на закрито е този от портокалови кори. Кората съдържа доста калций, магнезий, азот и други потребни съединения.

За да приготвите подобен домакински тор за цветя, е належащо да употребявате прясна кора. Накиснете я в топла вода и я оставете да престои няколко дни. Ако е допустимо, използвайте дестилирана или дъждовна вода. Прецедете водата, изхвърлете портокаловите кори и полейте растенията с получената течност.

Препоръчително е такова поддържане да се прави на всеки 2 седмици, което ще ви разреши да постигнете деен напредък и разцвет на стайните растения.

Можете също да приготвите тор от портокалови кори, като първо ги изсушите. Изсушената портокалова кора се смила в блендер и се съхранява в затворен буркан.

Изсипете две супени лъжици от получения прахуляк в два литра вода, разклатете и поливайте растенията един път на две седмици.

Прахът от портокалова кора е отличен натурален инсектицид, който може да защищити вашите растения от досадни вредители.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР