Този декември двукратно номинираната за Оскар“ Кери Мълиган (Момиче с

...
Този декември двукратно номинираната за Оскар“ Кери Мълиган (Момиче с
Коментари Харесай

"Нейната дума“ ще промени всичко само в кината през декември

Този декември двукратно номинираната за „ Оскар “ Кери Мълиган (Момиче с потенциал) и Зои Казан (Заговорът против Америка) влизат в функциите на проверяващите публицисти от „ Ню Йорк Таймс “ Меган Туи и Джоди Кантор, които работят взаимно по една от най-важните истории на нашето време – история, която разруши траялото десетилетия безмълвие по тематиката за половото принуждение в Холивуд и вечно промени американската просвета.

Свидетелство за силата на проверяващата публицистика, Нейната дума наблюдава пътя, който изминават кореспонденти и редактори в безспирното гонене на истината и акцентира куража на пострадалите и очевидците, които избраха да опишат своите шокиращи истории и по този начин да сложат завършек на похожденията на серийния полов див звяр Харви Уайнстийн. Заедно, тяхната отдаденост и кураж провокираха обществени диспути, спомогнаха за популяризирането на придвижването #MeToo и получиха отмъщение от системата, която го закриляше.

В своята същина Нейната дума е вдъхновяваща история за хора, доста от тях дами и доста от тях майки, които събират храброст да приказват и да потърсят правдивост за себе си и за всички останали жертви, както в Съединените щати, по този начин и на всички места по земното кълбо. Филмът е завладяващо увещание за силата на човешкия дух и за това, че когато хората, въоръжени с увереност и храброст, се обединят – съумяват да трансформират света.

Режисьор на Нейната дума е носителката на „ Еми “ Мария Шрейдър (Unorthodox), а сюжетът е на Ребека Ленкевич (Ида), по отличеното с „ Пулицър “ следствие на Ню Йорк Таймс на Меган Туи, Джоди Кантор и Ребека Корбет и бестселъра She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement на Меган Туи и Джоди Кантор.

Продуценти са носителите на „ Оскар “ Диди Гарднър и Джереми Клайнър (12 години иго, Лунна светлина), а изпълнителни продуценти са Брад Пит, Меган Елисън, Лайла Якоуб и Сю Нейгъл. В функциите, с изключение на Кери Мълиган и Зои Казан, влизат Патриша Кларксън, Андре Брауър, Дженифър Ел, Саманта Мортън и други

Нейната дума трансформира всичко в кината на 9 декември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР