Този човек се хвали, че си е направил кефа и

...
Този човек се хвали, че си е направил кефа и
Коментари Харесай

Страх тресе село Търнак след блудство с дете, насилникът е пуснат на свобода

Този човек се хвали, че си е направил кефа и никой не можел да му направи нищо, споделя майката на 12-годишното момиче

Родители от белослатинското село Търнак се заканиха да не пускат повече децата си на учебно заведение, защото се притесняват за живота им. Те споделиха пред бТВ, че страхът им е състоятелен, защото мъж, който е престъпно проявен, е бил арестуван за малко след блудничество с 12-годишно момиче от селото и пуснат още веднъж на независимост. 

Полиция и прокуратура проверяват случая на блудничество с малолетното дете.

Напрежението в обитаемото място ескалира с всеки минал ден, защото мъжът се разхождал свободно из селото и твърдял, че е почтен. Близките на момичето упорстват за неотложен арест, с цел да не се стигне до разпра.

12-годишното момиче било на открито с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, описват околните.

Впоследствие обаче той смъква момчето от колата и потегля с момичето в незнайна посока. Тъй като то не се прибира дълго време, стартира търсене, само че без триумф.

„ Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа отвън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от правосъден доктор. Той не беше арестуван даже за 24 часа, пуснали са го съвсем незабавно “, твърди Илияна Пелова, майка на момичето.

Задържаният и след това освободен гражданин на селото е 36-годишен, фамилен, има четири деца.

„ Хората ги е боязън. Вече от три дни не си пускат децата на учебно заведение, тъй като ги е боязън, този човек може да извърши друго закононарушение. Имаме две тъжби в прокуратурата. Очакваме да си свърши работата, тъй като индивидът е престъпно проявен. Нашите упования са той да бъде арестуван, с цел да няма ексцесии, да няма проблеми “, изяснява вуйчото на момичето Слави Борисов.

„ За нас не е добре, той го е направил с това момиче, само че на следващия ден ще направи същото и с нашите деца. Аз имам внучка в учебно заведение, от понеделник няма да я пусна в учебно заведение “, твърди жена от селото.

„ Те доста знаят прокуратурата кой кихнал, кой – не, само че за какво си затварят очите, това не ми е ясно. Докога мислят, че ние можем да поносим. Днеска, на следващия ден, ще го вардим, ще влезем ние в пандиза, че някой си няма ум “, споделя Валери Симеонов, родственик на фамилията.

„ Искам да кажа, че ние сме остарели хора, заболели, боязън ни е да замръкнем, това желая да кажа “, твърди Даринка Динкова, гражданин на село Търнак.

Междувременно стана ясно, че по отношение на  момичето е приложена мярка за протекция, като то краткотрайно е изведено от фамилията и настанено в обществена институция.

„ Трябва да бъде обезпечена спокойна среда за детенцето и да бъде предотвратен следващ предстоящ риск “, твърди Виолина  Игнатова, която е шеф на отдел „ Закрила на детето “.

Ще се работи и с майката, която има още пет малолетни деца. Социалните подчертават върху занижения ѝ наставнически потенциал с обяснението, че е оставила детето си без контрол. Близките обаче упорстват за съответни ограничения и по отношение на насилника.

„ Нея би трябвало да я вземат вкъщи, а той е на независимост и се хвали, че ще ни бие, че ще ни пребие. Вика, че си е направил кефа и никой нищо не може да му направи – нито полиция, нито никой “, изяснява майката Илияна Пелова.

„ Къде е страната, къде е прокуратурата “, пита риторично вуйчото Слави Борисов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР