Този чай е природна панацея. Sofia24.bg ще ви разкаже за

...
Този чай е природна панацея. Sofia24.bg ще ви разкаже за
Коментари Харесай

Този чай е чудесен заместител на кафето

Този чай е естествена панацея. Sofia24.bg ще ви опише за чай матча, който е тънко надробен зелен чай, произхождащ от постоянно зеленото растение Camellia Sinensis. Напитката е известна на хората преди повече от 800 години. За нейна татковина се счита Китай. В дословен превод матча значи " чай на прахуляк “.

Каква е разликата сред матчата и елементарния зелен чай?

Точно по този начин, матчата и класическият китайски зелен чай произлизат от едно и също растение, само че чаят матча е друг. По създание матча е мощно съсредоточена форма на зелен чай, богата на потребни витамини и минерали. Матча влиза в групата на по този начин наречените " суперхрани ". Препоръчителната дневна доза матча е един грам, защото наличието на потребни субстанции в него се равнява приблизително на 10 чаши елементарен зелен чай.

Отглеждането на чая матча се разграничава от развъждането на другите типове зелен чай по това, че се прави едно помрачаване на растението за интервал към 20 дни преди беритбата. По този метод в листата на чаения шубрак се натрупват огромни количества хлорофил. Докато пораства под сянка, чаеното растение Camellia sinensis създава повече кофеин и теанин. Чаят матча е доста потребен за човешкия организъм, тъй като е богат на доста хранителни субстанции. Прахът на матчата се употребява по друг метод, защото се разтваря в течност, най-често вода или мляко. Може да се употребява и като съставна част на разнообразни смутита, фрешове или сладкиши.

Листата се берат и стриват до приемането на тънък зелен прахуляк, който има мирис на прясно окосена трева. Стриването на листата се прави на ръка с гранитни камъни. Матча дава до 10 пъти повече потребни съставки от елементарния зелен чай. Това по този начин тъй като в стритите чаените листа има доста повече катехини, хлорофил и л-теанин. При потреблението на елементарен зелен чай получаваме едвам до 20% от потребните детайли.

Чаят от матча е богат на потребни субстанции

Чаят матча е известен на първо място поради високото си наличие на съставки с антиоксидантен резултат, като флавоноиди, полифеноли и витамин C. Течността оказва помощ за забързването на метаболизма и изцяло повишение на виталните фукции на човешкия организъм. С антиоксидантите, аминокиселините и естествените си фибри зеленият балсам ускорява имунитета, изпълва ни с сила, като спомага за редуцирането на телесните мазнини.

Напитката като естествена панацея

Напитката също по този начин намалява холестерола и възстановява кръвното налягане. Подобрява концентрацията и мозъчната интензивност. Благодарение на кофеина той работи енергизиращо, а наличието му на теанин го прави успокоителен. В половин чаена лъжичка прахуляк се съдържат цели 35 мг кофеин. Когато пием чай от матча се усещаме по-здрави и покачваме качеството си на живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР