Този бюджет е защитен за ГЕРБ, коментира в предаването Преди

...
Този бюджет е защитен за ГЕРБ, коментира в предаването Преди
Коментари Харесай

Св. Гледачев за Бюджет 2018: Да нахраним гладните, за да не паднем от власт през 2019-та

Този бюджет е предпазен за ГЕРБ, разяснява в предаването " Преди всички " по " Хоризонт " финансовият анализатор Светозар Гледачев във връзка финансовата рамка на страната за 2018, която е на дневен ред в Народното събрание, като изясни:

Бюджетът е доста значим детайл от ръководството на една страна - всички хора знаят доста добре, че посредством парите се ръководят хората и техните ползи. Затова бюджетът, който разпределя парите в страната, би трябвало да направи по този начин паричните потоци, че да задоволи някои търсения и  искания  - да задоволи някои ползи.  И кои са главните, които се набиват на очи -  облекчаване на,  да не кажа популистки, само че по-скоро народопсихологически  - увеличение на приходите на най-бедните. Това което, през предходните две държавни управления ГЕРБ в никакъв случай не са привили.  Както си спомняте, Дянков беше споделил за пицата, която би трябвало да е постна и държеше доста крепко стегната дисциплината. 

Анализаторът изясни още, че ГЕРБ оферират подобен бюджет като отбрана против готвените офанзиви към държавното управление, изключително в подтекста на българското европредсеедеталество. Според Гледачев вероятността кабинетът да се разклати в действителност не е дребна:

ГЕРБ с този бюджет пазят тяхното ръководство. Защо? Защото безусловно съм сигурен, че сега Българска социалистическа партия се пробва да смъкна държавното управление, само че няма да го направи, няма да има опция да го направи, само че след европредседателството  - средата на 2018 година, всички сили в страната и в това число и външни, ще бъдат впрегнати да смъкват ГЕРБ от власт.

Така че, още в този момент казвам  - очаквайте избори по Нова или най-вероятно след Нова година.  Винаги в България паданията на държавни управления стават зимата, когато хората са най-изнервени и постоянно това става януари-февруари месец, някъде в тези интервали. Правителството на ГЕПБ ще бъде атакуване в тези моменти и ще бъде свалено.  ГЕРБ това доста добре го знаят и по тази причина вършат този бюджет  - с цел да могат да имат маса от удовлетворени гласоподаватели, на които да кажат:  " Ние увеличихме ли пенсиите, увиличихме ли заплатите на учителите, увеличихме ли това, увеличихме ли това... "

Да нахраним гладните, с цел да може не паднем от власт през 2019-та -  по този начин Гледачев заключи философията на бюджета за следващата година. 

Цялото изявление с анализатора, който счита, че за международната стопанска система следва нова рецесия и България би трябвало да я посрещне с бюджет с остатък, а не с недостиг,  чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР