„Този 3 март е много тежък за нас, защото в

...
„Този 3 март е много тежък за нас, защото в
Коментари Харесай

Президентът: Да не допускаме братоубийствената война у дома си

„ Този 3 март е доста тежък за нас, тъй като сега сме очевидци на една братоубийствена война. Нека не позволяваме тази братоубийствена война у нас “, сподели президентът Румен Радев в своето време по време на тържествената заря-проверка по случай националния ни празник.

„ Нека бъдем хора и както нашите предшественици търсеха избавление в Бесарабия, дано отворим домовете си за страдащите “, прикани президентът.

„ Тъкмо разривът с паметта и проверките на историята са повода за доста нещастия. Ние сме тук, с цел да почетем имената на нашите възрожденци, на нашите четници, на Паисий, Раковски, Левски и Ботев, на априлци от 1876 година, на всички, които с делото и саможертвата си. напредваха и приближаваха възкресението на България “, сподели Радев.
„ Днес си спомняме за благородните мозъци на Толстой, Достоевски и Тургенев, на Гладстон и Дарвин, на Виктор Юго, Макгахан, Юджин Скайлер, които разсъниха съпричастността на света към ориста на българския народ. Днес отдаваме респект на доблестните воини от освободителната войска. Без значение дали по генезис са руснаци, украинци, белоруси, румънци и финландци. Всички те са в пантеона на нашата, българската независимост. Днес почитаме паметта на храбрите ни опълченци “, сподели Радев.

„ Никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове. Наш дълг е да пазим историята си от домогванията на безродници и осквернители, тъй като народ, който допусне да изгуби своята памет, е жертван да изгуби и своята независимост. Да живее България! “, приключи словото си президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР