Toyota представи най-добрия си флагман: SUV Century и вероятно ще

...
Toyota представи най-добрия си флагман: SUV Century и вероятно ще
Коментари Харесай

SUV 2024 Century е отговорът на Toyota срещу Rolls-Royce Cullinan

Toyota показа най-хубавия си флагман: SUV Century и евентуално ще даде късмет на Rolls-Royce Cullinan за парите си

Наречен " Век за идващия век ", Toyota признава, че смяната на усетите на клиентите е съдействала за решението й да добави SUV жанр на каросерията. С това третото потомство седан Century към момента ще бъде непокътнато в своята гама, само че този нов електрифициран Century SUV ще се причисли към японската вътрешна гама за колосалните 20,08 милиона йени (135 000 долара).

Все още базирайки се на новата световна архитектура на Toyota, която разрешава по-добра неотстъпчивост и повсеместен комфорт, инженерите на Toyota са дали на товарното поделение обособена изолирана зона посредством " обособена конструкция на багажното поделение ". Това прибавя шумопотискащо задно стъкло за вярно обособяване на кабината от товарното поделение. Ако звучи като нещо, което за първи път направи своя дебют в Rolls-Royce Cullinan, това не наподобява прекомерно надалеч.

Century SUV е с размери като пълноразмерен SUV с дължина 5205 мм, широчина 1990 мм и междуосие 2950 мм (височина 1805 мм). И въпреки всичко не очаквайте да побере седем или даже петима възрастни. Той е чисто четириместен. Задното поделение има огромен панорамен стъклен покрив с две османски седалки, разграничени от висока централна подпора, която служи и като подлакътник.

Проектиран като SUV с водач, предната част на Century SUV е по-опростена, вместо това за лесна приложимост. Вместо солиден сензорен екран, Century употребява по-директни физически контроли за климатичния надзор, седалките и други.

Що се отнася до дизайна, Century SUV придобива общ профил, който е непосредствен до Rolls-Royce Cullinan. Разбира се, дизайнерите на Toyota съумяха да запазят някои от запазените марки на седана като формата на решетката, надписа Century на задната врата и гравираните емблеми на феникса. Освен това някои от боядисаните повърхности са полирани, с цел да се реализира огледално покритие. Панелите на вратите също могат да се похвалят с кичомен скосяване, с цел да подчертаят избрани линии за равномерен образен поток. Стандартният размер на колелата е 20 инча, като 22-инчовите се оферират като алтернатива.

Голям акцент в дизайна на Century SUV са неговите ултра необятни задни порти, които се отварят на 75 градуса. Той също по този начин разполага с автоматизирани прибиращи се странични стъпала. Електрически плъзгащи се задни порти също са налична алтернатива.

Освен това Toyota разрешава на клиентите да персонализират своя Century SUV. " Century Meisters ” даже може да сътвори самостоятелни творения като пакет GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring) и даже версия кабриолет.

Задвижването на Century SUV е електрифициран 3,5-литров V6 plug-in хибрид. Нормално аспирираният 2GR-FXS издава 412 конски сили. Мощността се насочва през E-CVT и електрически мотор. Система за задвижване на четирите колела E-Four задвижва задната ос.

Други функционалности, свързани с шофирането, включват Dynamic Rear Steering (завиване на задните колела) за подкрепяне на маневреността, до момента в който режимът Rear Comfort поддържа контрола на лидера върху транспортното средство, с цел да се увери, че пасажерите откъм гърба остават комфортни, като подкрепя ръководството на спирачките за угнетяване на ударите, когато автомобилът идва до прекъсване.

Продажбите в Япония стартират през октомври с целеви размер от единствено 30 единици на месец. Toyota загатна, че няма проекти да го предлага за експорт.

 width=

 width=  width=

ВИДЕО от презентацията:



``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР