Toyota Motor ще произведе 700 000 автомобила в световен мащаб

...
Toyota Motor ще произведе 700 000 автомобила в световен мащаб
Коментари Харесай

Toyota трябва да произведе 1 милион автомобили през март за да постигне годишната си цел

Toyota Motor ще създаде 700 000 автомобила в международен мащаб през февруари. Това е което е с 10% растеж на годишна база. И въпреки всичко компанията ще би трябвало да създаде един милион транспортни средства през март, с цел да доближи годишна цел за произвеждане от 9 милиона, написа Reuters, базирайки се на информация на Nikkei.

Най-големият производител на коли в света несъмнено се пробва да усили производството си през последните месеци, с цел да компенсира загубите на от продукция, поради дефицит на съставни елементи от фабрики в Югоизточна Азия на фона на рестриктивните мерки и блокирането.

И Toyota, и други производители на коли бяха принудени да лимитират производството, даже при повишаване на търсенето на основни пазари като Китай.

По-рано Toyota разгласи проекти за вложения от към 3,4 милиарда $ до края на това десетилетие за ускорение създаването и производството на акумулатори за електрически автомобили електрически тежкотоварни транспортни средства в Съединени американски щати.

Инвестицията включва създаване на фабрика за 1,3 милиарда $, където се предвижда, че ще работят 1750 души. Тя ще стартира произвеждане до 2025 година

Ходът на японския промишлен колос е част от по-голяма амбициозна самодейност - да влага 13,5 милиарда $ в международен мащаб, с цел да навакса изоставането си от съперници като General Motors, Ford и Volkswagen.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР