Той заяви, че обиненията на ДБ са манипулативни и неточниВъв

...
Той заяви, че обиненията на ДБ са манипулативни и неточниВъв
Коментари Харесай

Министър Еленко Божков: Във ВЕЦ „Цанков камък” тече авариен ремонт, не крием тази информация

Той съобщи, че обиненията на Демократична България са " манипулативни и неточни "

Във Водноелектрическа централа „ Цанков камък ” тече спешен ремонт, само че енергийното министерство не е криело тази информация. Това съобщи зам.-министърът Еленко Божков на ексклузивен брифинг.

Обвиненията на Демократична България, че министерството крие повредата, Еленко Божков дефинира като манипулативни и неточни.

Той изясни, че има повреда, по която е стартирана работа незабавно.

„ Изключването на 85 мегавата от Водноелектрическа централа „ Цанков камък ” не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната система на България и естественото ползване на електрическа сила в България ”, сподели Божков.

Причината за повредата е отделяне на табла от бързопадащ савак. Това е оборудване, предпазващо генераторите и турбините на централата от разрушение при неочаквана повреда в напорния водопровод, изясни Божков. Долната част на това оборудване се е откъснала заради неприятно осъществяване на времето на плана, сподели още зам.-министърът. По думите му планката, с която е закрепена за главната структура, не дава отговор на условията.

Той изясни, че когато сходни повреди не повлияват на енергийната система на България, те не се оповестяват. „ Обикновено тези повреди се компенсират с вторично или третично контролиране ”, сподели Божков.

По думите му в четвъртък вечерта в 22:30 часа е имало изключване и на 200 мегавата в „ Бобов дол ”, само че то не е повлияло по никакъв метод на системата.

Очаква се ремонтът в „ Цанков камък ” да завърши към 18 ноември.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1167521624201071/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР