Той взе участие в международната конференция Възстановяване на справедливостта за

...
Той взе участие в международната конференция Възстановяване на справедливостта за
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна насърчава гражданите да подават искове за военнов...

Той взе присъединяване в интернационалната конференция " Възстановяване на справедливостта за Украйна ", проведена от Украйна, Нидерландия и Европейската комисия.

 

Предмет на регистъра по принцип са имотни вреди, само че той би могъл да обхване и материални и други вреди, уточни Кулеба по време на конференцията. Ройтерс отбелязва, че желанието на Украйна е замразените съветски активи да бъдат употребявани за компенсации на жертвите от нашествието на Москва в прилежащата страна, почнала през февруари 2022 година

" Това е първата физическа стъпка, която бе направена ", съобщи външният министър на Украйна, като посочи, че всеки може да впише желае си в регистъра от през днешния ден нататък.

 

" Не по-малко значимо е да установим повсеместен интернационален механизъм на обезщетяване и да конфискуваме замразените съветски активи ", разяснява той пред участниците във форума, на който бе разисквано преследването на военните закононарушения.

 

Граждани на Украйна, а и на други страни, които са понесли вреди на територията на Украйна вследствие от пълномащабната съветска инвазия, могат да се впишат в регистъра. Те може да го създадат посредством особено приложение, което се употребява и за споразумяване на правни съглашения и за предпазване на документи в компютърна база данни.

Украйна чака да бъдат подадени минимум осем милиона лични желае за военновременни компенсации, съобщи за Ройтерс Захар Тропин, правист в украинското министерство на правораздаването.

 

През февруари Световната банка оцени, че Киев ще се нуждае от 486 милиарда $ за възобновяване на страната, която бе опустошена от съветската инвазия, напомня Ройтерс, като добавя, че съгласно Украйна тази сума нараства двойно, в случай че се вземат поради компенсациите за жертвите на войната.

 

Регистърът на вредите в Украйна бе отворен под егидата на Съвета на Европа и 44-те му страни членки, в това число множеството страни от Европейски Съюз, а по този начин също Англия, Япония и Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР