Той винаги е интересен събеседник и една от легендите на

...
Той винаги е интересен събеседник и една от легендите на
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: ЦСКА 1948 гони титли, купи и Европа!

Той постоянно е забавен събеседник и една от легендите на българския футбол. Може ли Лудогорец да бъда свален от върха в efbet Лига, по какъв начин се работи в ЦСКА 1948, дали системата за видеонаблюдение е потребна в България, какво промени Кръстаич в националния тим и още доста от самия Стойчо Младенов в изявление за Гонг.

- Здравейте господин Младенов, неотдавна още веднъж сте в българския футбол, какво е възприятието?
- Чувството е едно и също. Откакто съм във футбола, то не се е трансформирало. Има си отговорност, напрежение и тласък за сполучлива работа.

- Как оценявате представянето на ЦСКА 1948 от началото на сезона?
- Отлично, несъмнено, постоянно може и по-добре. Клубът се развива позитивно и с положителни темпове. В това отношение споделям, че постоянно може и по-добре, само че ние не може да бъдем недоволни от стореното от всички досега в клуба. В отбора наличието на футболни хора, с темперамент на спечелили, е обилие.

- Отборът ви ще гостува на Севлиево в 1/16 край за Sesame Купа на България, удовлетворен ли сте от жребия?
- То се очакваше да бъде нещо сходно, тъй че не може да не бъдем удовлетворени.

- Какво е равнището на еfbet Лига в този момент, по отношение на последния ви престой в шампионата?
- Мисля, че в този момент има по-голяма конкуренция. Тя идва оттова, че при Лудогорец има оттегляне, а пък другите клубове усъвършенстваха своето положение. Така се съкрати дистанцията с тимове като Левски, ЦСКА София, и от тази година и ние от ЦСКА 1948. В това отношение ние се стремим да поддържаме огъня и да се борим за първите места.

- Виждате ли тази година тим, който има силите да спре Лудогорец към нова купа, и с какво най-много разградчани превъзхождат другите отбори?
- Първо инфраструктурата, като погледнем те са много напред във всяко едно отношение. Съчетано е количество и качество, те имат огромна численост футболисти и могат да вършат ротации, и то сполучливи. Конкуренцията им на всеки един пост е доста добра, а в това отношение, макар че се борим за челните места, отстъпваме.

- Пречи ли съгласно вас, че в шампионата се постановат доста задгранични играчи?
- Не бих споделил, само че на мен ми се желае от ден на ден български играчи да участват на терена. В това отношение, аз съм доста удовлетворен, че в нашия тим има задоволително българи, които се показват чудесно. Имаме и национални състезатели, като имам поради и младежки и юношески, а и в мъжкия народен тим имаме наличие, и то съществено. Надявам се и Симеон Петров, който напоследък заигра добре, да напредне и да се развие, с цел да прибавим още един играч в „ А „ националния тим.

- Не е загадка, че в множеството от детските школи изискванията за подготовка не са на положително равнище и мъчно се основават качествени футболисти. Това ли е повода да се залага на повече чужденци?
- Подобрява се равнището и това е водещото. Инфраструктурата е доста значима. Дълги години и ние се лутахме, само че в този момент има наличие в шампионата на някои тимове, които усъвършенстват своите бази, което неизбежно води до развиването на много гении.

- Отскоро се наложи у нас системата за видеоповторения - ВАР. Доколко тя е потребна както за клубовете, по този начин и за съдиите?
- Тази ВАР система всеки я пояснява друго. В последно време на мен ми идва малко допълнително от прочувствен темперамент. Още при започване на шампионата пробваха да видят по какъв начин ще играем с човек по-малко, само че ние се справяхме и побеждавахме. След това почнаха да ни анулират голове, поставяйки секунди по-рано или по-късно чертата (б.р. линията на засадата). В взаимозависимост от това в коя посока духа вятърът. Беше в една посока, от една година в две, а в последните седмици обаче има и трета. Интересно ще бъде до края на годината по какъв начин ще се преглеждат обстановките с ВАР. Ще дам образец. На мача ни с Локомотив в Пловдив имаше забавни обстановки, които бяха решени с ВАР в наш ущърб. След това отидохме в Стара Загора, където имаше сходни обстановки, само че на два пъти ВАР не се намеси и то в ущърб на Берое (б.р. на мача с Левски). По-важни са тези хора, които гледат ВАР, а не ние. Не се вслушват в препоръките на футболните хора, само че би трябвало да се оправим със съдийството, както го направиха на Запад, където страните се оправиха съвършено в това отношение. Ще дам Португалия за образец, където имам наблюдения. Там от дълго време нямат проблеми от това естество, откакто се проверяваха много хора и някои попаднаха в пандиза. А тук действаме постепенно и мудно.

- С какво най-много отстъпваме на другите страни, като Румъния да вземем за пример?
- Пак споделям - условия, бази и всичко останало, което е единствено в ущърб за нас. Мисля, че можем, имаме отлични деца, които би трябвало да развиваме и възпитаваме вярно.

- Да обърнем внимание и на националния тим. Откакто Младен Кръстаич пое отбора, имаме 2 победи в 2 мача, какво съгласно вас промени той за късия си престой?
- Рязък завой. Повика млади състезатели с качества, даже и с незадоволително опит и ето виждате, че се оправиха. Оттук нататък това младо потомство би трябвало да демонстрира все по-добри игри. Да, естествено, че не всеки път ще съумяваме единствено с млади и с незадоволително огромен опит, само че това е пътят. За мен в националния тим би трябвало да се викат футболисти, които сега се намират в най-хубава форма. В този миг, той уцели шестица от тотото, тъй като точно тези млади играчи, които извика, се намираха в положително положение.

- Наскоро бе изтеглен жребият за Евро 2024, в група сме със Сърбия, Унгария, Черна гора и Литва. Вашето мнение за нея и имаме ли късмет?
- Имаме, несъмнено, ние постоянно би трябвало да бъдем оптимистично настроени. Винаги би трябвало да има поддръжка към този народен тим и наличието на почитателите наложително на всички мачове, с цел да може да бъдат 12-ият състезател на терена.

- Какво съгласно вас най-много ни пречеше в последните години да се класираме на огромен конгрес?
- Аз бях надалеч от България и националния тим, с цел да дам детайлна оценка. Прекалено огромната численост футболисти правеше неприятно усещане. Трябва да се концентрираме в една численост от 20-30 футболисти, които само да нагаме, и оттова да се избистри стила и да се сътвори един колектив. Голямoто текучество пречешеше на по-бързото развиване на тима.

- Правилно ли бе да се избере сърбин за народен селекционер?
- За мен няма значение кой ще бъде. Имаше и задоволително българи, които също можеше да се оправят с тази задача. Това си е решение на футболния съюз и откакто досега тимът е посочил внезапно усъвършенстване, значи решението е било вярно.

- За край да си пожелаете нещо за в бъдеще като началник на ЦСКА 1948, а и в персонален проект?
- Да реализираме задачите, които сме си сложили, и да се развиваме повече. Работим заедно всичко да се реализира, тъй като сме тим, който има високи цели като челни места, шампионски трофеи и дай Боже присъединяване в евротурнирите. Към това се стремим и работим всички старателно и професионално. В персонален проект да бъда потребен на клуба, и отново споделям - да успеем да реализираме задачите си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР