Той вече не се появява на екран, но остава един

...
Той вече не се появява на екран, но остава един
Коментари Харесай

Обичам всички да сме наравно. Джак Никълсън, който знае как да цени успеха

Той към този момент не се появява на екран, само че остава един от най-голямите артисти на 20 век. На 22 април звездата от " Сиянието " и " Полет над кукувиче гнездо " Джак Никълсън навърши 87 години. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

Джак Никълсън, който в понеделник навърши 87 гоодини, пробива в киното постепенно, само че несъмнено в средата на предишния век. След като настава първият му пробив, огромните функции го заливат една след друга.

Днес Никълсън към този момент е притежател на рекордните 12 номинации за премиите " Оскар ".
 Джак Никълсън, номиниран за най-хубав артист, идва за връчването на премиите
Актьорът израства в Ню Джърси с майка си и баба си. Майка му Джун Никълсън е едвам на 17, когато го ражда, и двете вземат решение тя да се показва за негова сестра, а баба му - за негова майка. Джак научава истината доста по-късно, откакто към този момент е звезда.

Когато приключва гимназия, се реалокира в Калифорния. Започва кариерата си в киното през 1958 година, като през първите близо 10 години играе най-вече в нискобюджетни филми и не съумява да пробие в по-сериозни продукции.

Затова, когато по-късно става звезда, той се научава да цени триумфа си. Не му харесва и когато наличието му работи респектиращо на другите. " Не съм човек на силата. Обичам всички да сме наедно ", споделя той пред.
 Никълсън държи статуетката
Когато избира функциите си, той не се води безусловно по това дали филмът ще е сполучлив, вместо това преценя дали той самият е подобаващ за тях. Сред предложенията, които е отказвал, са основните функции в " Кръстникът " и " Великият Гетсби ".

Един от идолите му в киното е Марлон Брандо , с който живее в съседство в Лос Анджелис дълго време, а измежду обичаните му режисьори са Джон Форд, Акира Куросава и Орсън Уелс.

Първият му пробив е във кино лентата „ Волният ездач “ от 1969 година Следват " Пет леки пиеси ", " Плътското знание ", " Думи за деликатност ", „ Изпепелени сърца “, „ От другата страна “ и други. Две от най-известните му участия са в паметните " Сиянието " и " Полет над кукувиче гнездо " .

Също по този начин е режисирал три кино лентата - " Карай, сподели той ", " Пътуване на юг " и " Двамата Джейк ". Никълсън не е обявявал публично края на кариерата си, макар че не е взел участие във филми от над десетилетие.
 Джак Никълсън приветства Коби Брайънт от
В свободното си време Никълсън обича да върви на концерти, на баскетболни мачове, а постоянно и да си остава у дома. Той обожава калифорнийския баскетболен тим Лейкърс дотам, че в някои случаи се е налагало снимачните екипи да преценяват фотосите с графика на мачовете на тима.

Никълсън не съумява да се задържи в дълготрайна връзка. Той има шест деца от пет дами, като единствено с една от тях е сключвал брак.

Актьорът е притежател на три награди " Оскар " - за функциите с в " Полет над кукувиче гнездо ", " Колкото е допустимо по-хубаво " и " Думи за деликатност ", и има още девет номинации. Само двама други артисти мъже имат три награди " Оскар " - Даниъл Дей-Люис и Уолтър Бренан.

Никълсън е притежател още на три награди БАФТА, шест награди " Златен глобус " и една " Грами ". През 1994 година е отличен за повсеместен принос от Американския кино институт.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР