Той уточни, че правителството е приело решение, при което на

...
Той уточни, че правителството е приело решение, при което на
Коментари Харесай

Личев: Няколко плажа у нас остават защитени зони. Disney и Netflix имат много причини да се настанят на нашия пазар

Той посочи, че държавното управление е приело решение, при което на процедура предпазени зони остават „ Корал “ към зона „ Ропотамо “, „ Кара дере “ към плаж „ Шкорпиловци “ и „ Паша дере “ към плаж „ Галата “. „ Целият Министерски съвет беше в единодушие, че естественото Черноморието не е елементарна стока, която може да се продаде. Това е едно завещание, което би трябвало да се опази и съхранява към идващите генерации “, разяснява министър Личев.

„ Освен за стопанската система, благодарение на моите сътрудници, направих една огромна стъпка и за развиването на международната и филмовата промишленост. Големите компании като Disney и Netflix имат доста основателни аргументи да се настанят на българския пазар. А ние ще им дадем опция да снимат сюжетите си в омайните естествени естествени кътчета на Черноморието, които през днешния ден бяха лишени от застрояване”. ", сподели още той.

„ Целият Министерски съвет, наподобява, че и аз, имаме огромни топки, с цел да създадем тази работа, за което съм им доста признателен ", уточни Личев.

" Позравявам министър Личев и целия длъжностен кабинет за днешния резултат. Това са плажовете " Корал ", " Кара дере " и " Иракли ". Te са едни от дребното останали по българското Черноморие, където може да се види същинска природа ", разяснява министърът на стопанската система Кирил Петков.

Според него това е огромна победа както за българската екология, по този начин и за стопанската система ни. " Ако желаеме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на българското Черноморие. Този вид туризъм е фокусиран към красивата ни природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят на съхранени дюни и да видят типове, които не се срещат на никое място

другаде ", уточни Петков.

По думите му този вид туризъм е в пъти по-доходоносен от всеобщия. " Поздравявам министър Личев, тъй като за първи път след толкоз години имаме министър, който да пази екологията ", добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР