Той уточни, че облекченията влизат в сила от другата седмица.

...
Той уточни, че облекченията влизат в сила от другата седмица.
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви облекчаване на мерките срещу коронавирус

Той посочи, че облекченията влизат в действие от другата седмица. " Правителството към този момент няма да желае хората да работят от у дома. Ограниченията за посещаване в домове за грижи ще бъдат облекчени, като здравният секретар ще дефинира разпоредбите в близко бъдеще ". Премиерът сподели, че самоизолирането за хора с позитивна проба за Covid-19 към момента ще бъде законово условие.

„ По-специално, към момента е законово условие за тези, които са дали позитивна проба за Covid, да се самоизолират. В понеделник намалихме интервала на изолираност до пет цялостни дни с два негативни теста и скоро ще пристигна миг, когато можем да премахнем законовото условие да се самоизолираме изцяло, тъкмо както не постановяваме законови отговорности на хората да се изолират, в случай че имат грип.
Борис Джонсън също прикани хората да бъдат внимателни, изключително през последните няколко месеца на зимата: „ Всички би трябвало да останем внимателни през тези последни седмици на зимата. Само в Англия към момента има над 16 000 души в болница. Пандемията не е завършила.”

Джонсън разяснява, че Omicron „ не е леко заболяване за всички “, в това число за неимунизираните, и посъветва хората да продължат да мият ръцете си, да проветряват, да се тестват и да се самоизолират, в случай че са позитивни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР