Той уточни, че на първо четене са дали гласовете си

...
Той уточни, че на първо четене са дали гласовете си
Коментари Харесай

Борисов: Перки в морето няма да има, ГЕРБ оттегля подкрепата си за закона

Той посочи, че на първо четене са дали гласовете си за закона, тъй като основаването на подобен вид паркове са съпътстващи енергийни мощности. След това е схванал, че планът не е минал на публично разискване, мощността на плануваните паркове ще бъде дребна и е решил, че не си заслужава да се предизвиква подобен стрес на бизнеса и на хората.

" Ние подкрепихме перките на първо четене, само че това е една съпътстваща мощ. Когато се срещнах детайлно за каква мощ става въпрос и да сложим под стрес цели браншове, те не си костват. Затова нашата партия взе решение да отдръпна поддръжката си за построяването на перки в Черно море. Нека ни убедят в изгодите ", разгласи водачът на ГЕРБ.

Присъстващи в залата се оплакаха, че пчелите мрат на местата, където има ветропаркове.

" Перки няма да допуснем да има в морето! ", успокои Борисов.

" Този човек има право. Без нас законът не може да мине. Аз давам отговор - 69 гласа няма да гласоподават за този закон, това давам обещание ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

Той въпреки всичко акцентира, че партията му поддържа по принцип зелената енергетика.

" Ние постоянно сме били партия, за която зелените сили са водещи. Много ясно приехме, че слънчевите паркове ще се построяват на неплодородна земя, с цел да може земеделието да се прави. Винаги соларите сме ги слагали по покривите, с цел да е по-евтина силата ", акцентира той.

" Можем да си набираме задоволително сила от слънцето, имаме най-голямата зелена батерия в света - ПАВЕЦ " Чаира ", добави Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР