Той тези 53 км може да ги е вдигнал преди

...
Той тези 53 км може да ги е вдигнал преди
Коментари Харесай

Шофьор: Тахошайбата не може да определи точната скорост в определен момент

" Той тези 53 км може да ги е вдигнал преди този момент на правия сектор. На тахошайбата може да се види минималната и оптималната скорост по цялото дефиле, само че тъкмо за избрания завой, няма по какъв начин да има акуратност от тахошайбата. " Това сподели водачът на рейс Борислав Димитров в коментар за злополуката край Своге,при която починаха 17 души. Димитров е безапелационен, че тахошайбата не може да засича до секунда .
По думите му в случай че се влезе в този завой с 53 километра в час, пасажерите биха изпадали от седалките.
Експеримент на bTV сподели, че рейс фактически влиза в насрещното придвижване на този завой, даже на изсъхнало време е доста мъчно да не се влезе в насрещното платно, даже при съблюдаване на ограничаването от 40 км.
Инструкторът с 18-годишен стаж Владимир Василев, направил опита, е безапелационен, че сътрудника му, който е бил зад кормилото на съдбовния рейс, не е карал с над 50 километра, както твърди прокуратурата.
На идващия завой от сектора още веднъж, с цел да го вземе, водачът би трябвало да влезе в насрещното и да се блъсне в камиона, който се задава насреща.
Ограничението на скоростта във съдбовния сектор на пътя край Своге от 40 км към този момент е понижено на 30 км. Това на процедура поддържа изказванието на жителите на Своге, че предходното ограничаване не е било съответно.
За завоя, на който стана нещастието на 25 август, от дълго време било ясно, че е измежду най-опасните сектори в Искърското дефиле, настояват жителите на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР