Той спечели почти всичко като футболист. Игра до 36-годишна възраст,

...
Той спечели почти всичко като футболист. Игра до 36-годишна възраст,
Коментари Харесай

Шаби Алонсо, който пренаписва историята на германския футбол със своя Байер Леверкузен

Той завоюва съвсем всичко като футболист. Игра до 36-годишна възраст, а по-късно стана треньор. Този сезон тимът му Байер Леверкузен прекъсна 11-годишната надмощие на Байерн Мюнхен в Германия, спечелвайки първата купа в историята си. Той е Шаби Алонсо и е Човек на деня на Свободна Европа.

Тече 83-та минута на мача сред немските тимове Байер Леверкузен и Вердер Бремен в неделя. Полузащитникът Флориан Виртц вкарва своя втори гол в срещата, с който Байер повежда с 4:0. Вече е ясно, че поврат не може да има. Феновете на домакините стартират всеобщо да нахлуват на терена от наслада, а Виртц и съотборниците му ги молят да се върнат назад на трибуните, с цел да не бъде преустановен мачът.

До края на срещата Виртц вкара още един гол, с цел да оформи крайния резултат 5:0. С него Байер стана на практика неосъществим на първото място в Бундеслигата пет кръга преди края на сезона. И по този начин завоюва купата на Германия за първи път в своята близо 120-годишна история. Публиката към този момент умерено можеше да извърши целия терен и да чества.

Архитектът на този триумф е 42-годишният старши треньор на " аспирините " Шаби
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР