Той се провежда на българския павилион в рамките на 28-ата

...
Той се провежда на българския павилион в рамките на 28-ата
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Инвестираме 16 млн. лв. за водородна долина в ...

Той се организира на българския павилион в границите на 28-ата сесия на Конференцията на страните по рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 28) в Дубай, Обединените арабски емирства. За първи път България взе участие със личен павилион на конференцията за битка с климатичните промени.

 

" Министерството на нововъведенията и растежа поддържа развиването на нововъведенията в региона на възобновимите енергийни източници, кръговата стопанска система, декарбонизацията и водородните технологии ", сподели министър Стойчева. Тя съобщи, че една от главните политики в региона на нововъведенията е гарантиране на резистентен цифров и зелен преход на бизнеса.

 

Министърът на нововъведенията и растежа акцентира, че потреблението на водородни технологии доста ще подкрепи декарбонизацията на българската стопанска система. 

 

" България се стреми да бъде измежду 20-те страни в света с работеща атомна котловина. МИР ще финансира построяването й в Стара Загора с 16 млн. лева по европрограмата за Наука и бизнес ", сподели още министър Стойчева.

 

Данните, които министърът на нововъведенията и растежа цитира, демонстрират, че технологиите за декарбонизация демонстрират най-голям растеж сред 6 и 11% годишно, главно воден от построяването на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили и технологии за хващане, потребление и предпазване на въглерод, които дружно се чака да съставляват по-голямата част от вложенията за декарбонизация до 2040 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР