Той се превърна в звезда още с ролята на Бали

...
Той се превърна в звезда още с ролята на Бали
Коментари Харесай

Горещи новини за най-харизматичния актьор в Турция

Той се трансформира в звезда още с ролята на Бали Бей в сериала “Великолепният век”, сниман през 2011 година. Днес Бурак Йозчивит е един от най-популярните артисти освен в родината си, само че и отвън границите на южната ни съседка,

През новия снимачен сезон той се оказа най-високо платеният турски артист, факт който подразни почитателите на досегашния отличник в това отношение Халит Ергенч. Според изданието “Хаберлер”, Бурак взима за присъединяване си в новия сериал “Възраждането на Осман” по 210 000 турски лири на епизод, а Халит Ергенч - 170 000 за основна роля в поредицата “Вавилон”.

Да напомним, че във “Великолепният век” двамата си партнираха - в облика на главния воин Сюлейман Велики се превъплъти Ергенч, а в поддържащата роля на Бали Бей - Йозчивит. Новата историческа сага с присъединяване на Бурак Йозчивит е продължение “Възраждането на Ертугрул”, който притегли милиони фенове по целия свят и този път е отдадена на сина на Ертугрул, създателя на Великата Османска империя - Осман Гази, в облика на който влиза Бурак.

Наскоро персонално президентът на Турция - Реджеп Ердоган, връчи на Бурак Йозчивит наградата “Най-добър актьор” на церемонията по предоставяне на годишните награди на Асоциацията на радио и телевизионните публицисти.

Статуетката му бе присъдена за блестящото му осъществяване на Осман бей във “Възраждането на Осман”.

Междувременно турският ефирен канал Show инициира изследване на публичното мнение: кой турски артист считат за най-атрактивен. Най-голям брой фенове гласоподаваха за Бурак Йозчивит. Според тях, той и Йозджан Дениз са най-колоритните артисти в турското кино.

Интересното е, че и двамата, казано по нашенски, са “баджанаци” - първенецът е сегашен брачен партньор на Фахрие Евджен, а вторият неин някогашен ухажор.

Друго изследване - на турското издание “HS Magazin” пък попитаха читателите кои черти в облика на Бурак Йозчивит ги притегля най-вече. 72 % от интервюираните дадоха отговор, че са пленени от пронизващия взор на артиста, като дамската част го дефинира като “уникален” и “омагьосващ”. Останалите почитатели на Йозчивит показаха като приоритет неговия гений, съвършена фигура и вълнуващ глас.

Да си интернационално прочут артист, не носи единствено позитиви. Бурак Йозчивит и очарователната му брачна половинка Фахрие Евджен са се сблъскали и с неприятната страна на славата, пишат коментаторите на кинематографичното издание “TV Gazete”.

Анализаторите на изданието изследваха материалите, написани за семейство Йозчивит през последните 2 години, и стигнаха до заключението: публицистите съзнателно се пробват да намерят отрицателни неща, с цел да покачат интереса на читателите и да завоюват рейтинг.

Първоначално обект на офанзиви от страна на публицисти беше Фахрие, чието напълняване след раждането беше обсъждано необятно. Турските медии по всевъзможен метод подгряваха тематиката, а папараците се надпреварваха да снимат актрисата от най-неуспешни ъгли.

След като актрисата отслабна и тематиката за нейното тегло пресъхна, Евджен престана да съставлява интерес за пресата. “Популярни артисти като Бурак и Фахрие стават жертва на двойни стандарти. От една страна, фенът ги обича, само че от друга - избира да чете за техните проблеми”, написа Али Канбер, един от редакторите на “TV Gazete”.

Наскоро Бурак Йозчивит даде малко изявление на изданието, Актьорът заинтригува почитатели и публицисти с изказването си, че се готви за нов план, който разисква с продуцентите. Той обаче отхвърли да даде детайлности, базирайки се на обстоятелството, че досега всичко е в развой на договаряния.

Феновете на художника допуснаха, че Бурак ще взе участие в един от новите сериали на турския сценарист, продуцент и режисьор Мехмет Боздаг, само че артистът не разяснява тази концепция.

Звездата от турските сериали Бурак Йозчивит се е подсигурил с задоволително средства, тъй че може да живее до дълбока напреднала възраст и без да работи. Наскоро артистът призна пред новинарското издание Aksham, че прави вложения в очакване на бъдещето.

Бурак предпочитал да не харчи всичко, което печели, а да се отнася рационално към разноските. От известно време той влага в недвижими парцели, злато и скъпи часовници - благосъстоятелност, която няма да загуби цената си с течение на времето. Актьорът прави това с взор към бъдещето, когато няма да може да печели толкоз, колкото в този момент.

Йозчивит е прочут освен като артист, само че и като модел - даже заетостта му в киното не го кара да се откаже от втората си специалност. В момента той получава лицензионни хонорари за филми и рекламни контракти. Така през 2019 година Бурак влезе в листата на петте най-добре платени турски артисти.

Но това не значи, че звездата от “Великолепният век” е почнал да пести от всичко. През миналото лято той сбъдна фантазията на брачната половинка си Фахрие Евджен, която искаше да преустрои региона към къщата и да направи нов басейн. Тази волност на брачната половинка струваше на артиста 200 хиляди лири.

Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен живеят в първокласно четириетажно имение от няколко години. Двамата са извънредно ревностни към персоналното си пространство. Ето за какво в мрежата няма толкоз доста фотоси на имението на звездите. Известно е, че това е четириетажна къща с голяма зелена повърхност и плувен басейн.

Ердоган му връчи премия

Бурак Йозчивит, който е прочут на българските телевизионни фенове от турските сериали “Великолепният век”, “Черна любов” и “Чучулигата”, в този момент се снима в поредицата “Възраждането на Осман”. Връщайки се в ефир с втори сезон, сериалът още веднъж зае водещата позиция в рейтингите.

В началото на януари персонално президентът на Турция - Реджеп Ердоган, връчи на Бурак Йозчивит премията “Най-добър актьор”.

9 месеца се готви за ролята на Осман

Не дребен принос за високия рейтинг на поредицата “Възраждането на Осман” се дължи на харизмата на Бурак Йозчивит. 9 месеца, преди да стартират фотосите, той овладяваше изкуството на ездата, фехтовката, ръкопашния пердах и хореографията.

Ученията бяха приключени на подготвителната площадка, където имаше пукотевица с лък. Състезанието беше извоювано от екипа на Бурак.

Мехмет Боздаг, режисьор, сценарист и продуцент

Искрите прехвърчаха на снимачната площадка

“За пръв път се срещнахме в продуцентската компания “Тимс” като сътрудници за поредицата “Чучулигата” и сред нас се получи един съразмерен дует, само че първите искри сред нас прехвърчаха на снимачната площадка на игралния филм “Любовта наподобява на теб”.

Мисля, че любовта ни е ентусиазъм и източник на наслада. Вълнението, което изпитваме, не може да бъде измерено с никакви по-големи страсти. Можем да сме щастливи доста пъти в живота си, само че човек е най-щастлив, когато е влюбен.”

Фахрие Евджен, актриса и брачна половинка на Бурак

Имаше екранна химия по сред ни

Имах огромен късмет, че мой екранен сътрудник в “Черна любов” бе Бурак Йозчивит. Екранната химия по сред ни бе толкоз мощна, че турските медии прозряха нещо друго в връзките ни, с изключение на другарски и колегиални. Благодарение и на играта ни, през 2017 година “Черна любов” 2017 година завоюва влиятелната премия “Еми”.

Неслихан Атагюл, актриса
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР