Той се надява на разум при окончателното решение не само

...
Той се надява на разум при окончателното решение не само
Коментари Харесай

Министър Вътев: Задръстиха мрежата на Министерство с декларации за стачна готовност

Той се надява на разсъдък при окончателното решение освен от страна на депутатите, само че и от страна на земеделските производителите.

 

Вътев се оплака, че земеделските производители са задръстили мрежата на Министерство на земеделието с заявления за протестна подготвеност. Самият той не може да спре хората да стачкуват и се надява депутатите да оценят вътрешната конюнктура и да оценят какво ще провокира решението на народните представители след решението им за вноса на пшеница от Украйна.

 

Голяма част от земеделските ни стопани се намират в сериозно положение, поради скочилата съществено себестойност на продукцията декар повърхност от повишението на всички разноски за произвеждане. Вътев уточни, че производителите ни нямат късмет да бъдат конкурентни на украинските артикули. Чувствителни сме към слънчогледа и нерафинираното олио, посочи земеделският министър.

 

Не се чака обаче да има покачване на цената на хляба.

 

Според него законодателството се нуждае от общоприет ремонт, с цел да може да се подреди земеделието. " Нашият пазар е като разграден двор и всеки може да внася каквото желае и откъдето желае, само че България има едно от най-ниските хранителни отравяния в Европа ", акцентира той.

 

Кирил Вътев се надява да бъде изслушан от народните представители в Народното събрание.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР