Той също така призова съдията Александър де Мораеш да подаде

...
Той също така призова съдията Александър де Мораеш да подаде
Коментари Харесай

BBC: Съдия от Върховния съд на Бразилия започва разследване на Мъск

Той също по този начин прикани съдията Александър де Мораеш да " подаде оставка или да бъде подложен на импийчмънт ". Ако X не извърши заповедта, ще бъде санкциониран със 100 000 реала (19 774 долара; 15 670 паунда) дневно.

В решението си арбитър Мораеш написа, че Мъск е почнал акция за дезинформация против Върховния съд. Екипът по световните държавни въпроси на платформата съобщи, че компанията няма право да споделя кои сметки са наранени.

Но от този момент Мъск е разгласил, че " X ще разгласява всичко, поискано от [Мораес], и по какъв начин тези претенции нарушават бразилското законодателство ".

Смята се, че профилите са свързани с извънредно десни придвижвания, които са разгласили наличие, обвързвано с безредиците на 8 януари предходната година, когато хиляди поддръжници на някогашния президент на Бразилия Жаир Болсонаро щурмуваха Конгреса на страната, Върховния съд и президентския замък.

Съдия Мораес закупи популярност след решенията си за ограничение на платформите на обществените медии в страната. Той също по този начин проверява Болсонаро и неговите поддръжници за ролята им в хипотетичния опит за държавен прелом.

В събота някогашният президент разгласява видеозапис от срещата си с господин Мъск през май 2022 година

 

- Jair Bolsonaro: “ é o mito da nossa liberdade ” (20/maio/2022).
— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro)
Часове по-рано Болсонаро също прикани поддръжниците си да се съберат на 21 април.

Междувременно бразилският министър на връзките Пауло Пимента разкритикува господин Мъск, като написа с огромни букви, че " обществените мрежи не са беззаконна страна ".

" Няма да позволим на никого, без значение от парите и властта, с които разполага, да наскърбява нашата татковина ", добави той.

 

O Ministro Alexandre de Moraes determinou a abertura de inquérito para investigar a conduta do bilionário Elon Musk. Ele também ordenou que a rede X não desobedeça nenhuma ordem da Justiça brasileira. Na decisão, Moraes escreve, em letras maiúsculas:
" AS REDES SOCIAIS NÃO SÃO…
— Paulo Pimenta (@Pimenta13Br)
Ако X реши да не се подчини на заповедта, платформата може да бъде краткотрайно блокирана съгласно Бруна Сантос, която е началник на световните акции в организацията с нестопанска цел Digital Action.

" Мъск е работил, с цел да предизвика бразилската правосъдна система ", сподели тя. " Мисля, че има действителен късмет X да бъде блокиран. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР