Той съобщи, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще

...
Той съобщи, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще
Коментари Харесай

Зеленски: Бих се срещнал с руския президент, ако това ще доведе до мирно споразумение между Русия и Украйна

Той заяви, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Украйна на следващия ден.

Украйна отдавна очакваше високопоставено посещаване от Съединени американски щати в символ на поддръжката на Съединени американски щати за Киев, предава Българска телеграфна агенция.

По време на конференцията Зеленски още веднъж прикани за среща с съветския водач Владимир Путин да се постави завършек на войната, и добави, че би се срещнал съветския президент, в случай че това ще докара до спокойно съглашение сред Русия и Украйна.

„ Войната може да бъде спряна единствено от тези, които я започнаха “, сподели първоначално Зеленски.

Украинският президент съобщи, че Киев ще напусне договарянията с Москва, в случай че Русия унищожи украинците в Мариупол и организира " псевдореферендуми ", с цел да сътвори " псевдорепублики " в окупираните от нейните сили зони, съобщи Ройтерс.

Руските сили в Украйна са пробвали да щурмуват цех за стомана в Мариупол, където се укриват бойци и мирни жители, в опит да смажат последната опозиция в града, който е от огромно алегорично и стратегическо значение за Москва, заяви Асошиейтед прес. Щурмът беше осъществен в навечерието на Великден, откакто Кремъл съобщи, че неговите сили са завзели разрушения град, като се изключи завода " Азовстал ".

Съдбата на украинците в обширния цех към този момент не е ясна. По-рано през днешния ден украинският доброволчески батальон " Азов " разгласява видеозапис, сниман два дни по-рано. На него се виждат дами и деца, криещи се в подземния комплекс, някои от тях от два месеца.

Някои от участниците в записа обявиха, че храната им свършва, отбелязва Ройтерс.

Други градове и селища в Южна и Източна Украйна също бяха подложени на обстрел. Тримесечно бебе е измежду шестимата починали, откакто съветски сили изстреляха крилати ракети по Одеса, заяви АП, като цитира изказване на украинските управляващи.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР