Той (Румен Радев, бел.ред.) се сближи напоследък много с Иван

...
Той (Румен Радев, бел.ред.) се сближи напоследък много с Иван
Коментари Харесай

Асен Агов: Има хора, които казват на президента какво да прави

" Той (Румен Радев, бел.ред.) се сближи в последно време доста с Иван Гешев, те са напряко един тандем. Когато преди две седмици се сложи въпросът за промени в Закона за правосъдната власт, първата реакция на Румен Радев беше – не било времето в този момент да се сменя основният прокурор – това сподели той. Той обществено се намесва в политическия живот на страната, държа се извънредно невъзпитано, когато връчи втория мандат. Лицемерен е, тъй като на срещата на върха в Кишинев сподели, че " целувката сред ГЕРБ и ПП/ДБ ще роди омерзение ", и в това време гласоподава там следващия цикъл наказания против Русия. "

Това съобщи пред БНР журналистът Асен Агов. Той разяснява и вдигнатия пестник на Радев по време на митингите през 2020 година:

" Колкото до неговия вдигнат пестник през 2020-а, аз бях несъзнателен очевидец на това по какъв начин се провежда този жест. Този жест се провежда по телефона, пред очите ми, към 17 часа, в едно кафене в центъра на София. Обади му се човек с публичен престиж и на президента му беше внушена ясно фразата " Мутри, вън ". С внезапен звук му споделиха, че в случай че не го направи, никой няма да го огледа повече в очите. Тази фраза се сътвори пред очите ми. И то от хора, които са от " левицата ". Тогава се обадиха пред очите ми на човек, непосредствен до президента, който той слуша, и му споделиха да употребява тази фраза ".

" Бях стъписан, когато след това видях в новините, че той е послушал хората, които генерираха и жеста с юмрука, и фразата " Мутри, вън ". С това споделям, че има хора, които споделят на президента какво да прави. И още, той го направи тогава, съгласно мен, тъй като се ядоса на Гешев, а не поради убеждения. Това ясно се видя след нахлуването на Русия в Украйна. Тогава се видя кой е той, тъй като се държа по най-безобразния метод. Това му държание, дружно с изказването му от понеделник, че ПП/ДБ би трябвало да върнат мандата, граничи с държавна измяна. Защото с тези си изказвания той на процедура се афишира против участието ни в Европейски Съюз и НАТО ", акцентира Асен Агов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР