Той присъства на провелия се днес Съвет Външни работи в

...
Той присъства на провелия се днес Съвет Външни работи в
Коментари Харесай

Родното МВнР готово да помага с износ на украинско зърно

Той участва на провелия се през днешния ден Съвет " Външни работи " в Люксембург, предават от Българското национално радио.

Свидетели сме по какъв начин Русия употребява енергийните запаси и питателните доставки като оръжие, което е неприемливо. Трябва да помогнем на най-засегнатите страни и да предприемем бързи ограничения за справяне с провокациите “, съобщи заместник-министър Георгиев. Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел дефинира дейностите на Русия като " съзнателна приложимост на зърното като оръжие за предизвикателство на апетит в света ".

Той добави, че Русия поставя налог върху зърното, а не Европейски Съюз.

Тонове украинско зърно са блокирани поради войната в страната, почнала след съветската инвазия на 24 февруари. Международни организации сигнализират, че светът е застрашен от продоволствена рецесия. Обвиненията към Москва са в съзнателно утежняване на обстановката. От Кремъл пък показват, че Европейски Съюз и Западът са отговорни поради наложените на Москва наказания. Русия уточни още, че е подготвена да стартира експорт на украинско зърно от попадналите под контрола на Москва пристанищни градове в страната, само че настоя Киев да разминира териториалните си води, с цел да може това да се случи. От Киев виждат опция и опасност да бъдат атакувани по вода, в случай че това се случи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР