Той припомни, че Върховният административен съд спря действието на картата

...
Той припомни, че Върховният административен съд спря действието на картата
Коментари Харесай

Всички Да Млъкнат! Министърът На Здравеопазването Ананиев Прочете Присъдата! Всички Български Граждани Ще

Той напомни, че Върховният административен съд спря действието на картата и съобщи предпочитание новата карта да се употребява като инструмент и при идното сключване на договорите с изпълнителите на здравна помощ за идната година.

Запитан за хода на плана за модернизиране на незабавната помощ, финансиран с европейски средства в размер на 163 млн. лева, министър Ананиев сподели, че в случай че има шанса да работи в Министерството на здравеопазването, планът ще завърши в период.

Ако едно новаторско лекарство се ползва в една трета от страните членки на Европейски Съюз (9 страни), ние ще бъдем десетата страна и ще внеса законова смяна, сподели пред публицисти Ананиев.

Той още веднъж увери, че за новите 27 молекули има различно лекуване в България, а за останалите 4 ще се търси опция за обезпечаване на средства, в това число и посредством обезпечаване на състрадателно лекуване за болните или медикаментите ще бъдат обезпечени от производителите.

Убеден съм, че ще се спестят милиони левове от прекъсването на незаконния реекспорт на медикаменти, добави министър Ананиев.

По отношение на новите молекули и генеричните медикаменти Европа е разграничена на две отзиви, сподели още здравният министър и добави, че в множеството страни има мощен напън на искащите да вкарат нови молекули.

В доста от тези страни има мораториум върху новаторски медикаменти, само че във всички страни се води политика за стабилизиране на финансите на обществените фондове, добави той.

Той съобщи желанието си да се работи съществено върху национална скринингова стратегия за онкологични болести, както и с предоставените допълнително средства за 2018 година да се усили профилактиката в извънболничната помощ, лечебните заведения да се съсредоточат към по-качествено опазване на здравето, а при медикаментите да се откри баланс сред резултата и разноските.

Анализът на финансовото положение на лечебните заведения е подготвен и за всяка болница знаем какво би трябвало да се усъвършенства, добави Кирил Ананиев.

По думите му са водени диалози с кредиторите на болничното заведение в Ловеч, с които се е стигнало до несъмнено съглашение, като сходни диалози предстоят и с кредиторите на болничното заведение във Враца.

Същият метод ще препоръчаме и на кметовете на общините, сподели още министър Ананиев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР