Той припомни, че в първите дни на октомври е изпратил

...
Той припомни, че в първите дни на октомври е изпратил
Коментари Харесай

Военният министър за изтребителите: От ”Грипен” още не са отговорили

Той напомни, че в първите дни на октомври е изпратил писма до всички производители на изтребители с покана да подадат предложения за доставка на 8 броя, защото нашите са към този момент с изтичащ запас. Оферти са пратени на Съединени американски щати, Израел, Швеция и други страни, в които се създават изтребители.

Той акцентира, че служебният кабинет не купува и не подписва контракти, а Народното събрание взима решението. " Служебното държавно управление единствено събира информация ", разясни Димитър Стоянов.

Миг-29 към този момент не могат да се поддържат, защото за това са нужни аварийни елементи, доставени от Русия, което би било нарушаване на глобите, сподели Стоянов. Все още нямаме отговор от Полша, към която сме се обърнали да ни достави аварийни елементи, без да се постанова да нарушаваме глобите. Имаме обаче увещание, че ще откликнат, само че единствено устно, сподели военният министър. Но и да стане това, надали ресурсът на миговете ще може да се удължи повече от края на 2023 година, сподели той.

Димитър Стоянов разяснява, че има искане за даване на тежко въоръжение, само че не е издигнат въпросът за изтребители, а за зенитно-ракетни комплекси и тактически ракети.

" Вървим към възобновяване на подводния флот, ще внеса план в Народното събрание. Надявам се да има постоянно държавно управление ", сподели още Стоянов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР