Той прикани да не се спекулира със заплатите на МВР,

...
Той прикани да не се спекулира със заплатите на МВР,
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов: Не се очаква увеличение на заплатите в МВР в исканите размери

Той прикани да не се спекулира със заплатите на Министерство на вътрешните работи, защото това не е единственото им искане
„Увеличение в подобен размер – (с 408 млн.) на бюджета на Министерство на вътрешните работи, не се чака. Заложен е растеж – с 47 млн. за нови транспортни средства, гориво и аварийни елементи, удвояване на парите за униформи, както и 9 млн. за спорт“. Това сподели за „Твоят ден“ Пламен Шалъфов от „Продължаваме Промяната“.

Той прикани да не се спекулира със заплатите на Министерство на вътрешните работи, защото това не е единственото им искане. „Има последна потребност от обзор на цялата нормативна база, както и понижаване на административната тежест за редовите чиновници на Министерство на вътрешните работи.

По думите му предложенията за бюджета са 120, като 100 са от опозицията. „Най-вероятно няма да подкрепим предложенията на опозицията, имаме контрапредложения. Получихме рецензии за бюджета, има опит тотално да се взриви. Това е предстояща реакция на опозицията“, уточни депутатът.

Относно орязания бюджет на прокуратурата Шалъфов акцентира, че Гешев насочва следващата офанзива с рецензиите си към властта. „Става дума за понижаване на към този момент планувано нарастване и то не е в толкоз огромни размери. В сферата не се следи закъснение на заплати като в други браншове. Решението е добре уравновесено и аргументирано“, разяснява Шалъфов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР