Той потвърди, че изхвърленият наркотик е марихуана. Изяснява се защо

...
Той потвърди, че изхвърленият наркотик е марихуана. Изяснява се защо
Коментари Харесай

Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога над Турция, не е излетял от България

Той удостовери, че изхвърленият опиат е марихуана. Изяснява се за какво е обявено, че полетът е от България. " Работим тясно с турските сътрудници, изпратено е запитваме и към гръцките има ли някакви данни да е пресичал границата ни ", сподели още Златанов.

Той удостовери и че има трима арестувани по случая. По думите му са турски жители. 

" Вдигна се повече звук от нужното. Подхождам с извънреден почит и почитание към активността " Гранична полиция " - изключително в миг, когато тя е във фокуса на публичното внимание освен в България, а и в Европейски Съюз, поради идното ни приемане в Шенген ", добави Златанов. По думите му съществена задача е опазването на границата, която не е единствено българска, само че и европейска.

За абсурда и недоверието към Златанов 

Антон Златанов е краткотрайно изпълняващ длъжността началник на " Гранична полиция ". Няколко часа след назначението му на поста разгласи, че се отхвърля поради неналичието на публично доверие.

" Тъй като се подвигна звук първоначално (бел. ред.: при митингите от лятото на 2020 година, когато Златанов бе началник на полицията, в София се случи боят над младежи под колоните на МС), показах мнение, че никоя позиция не е непременно. И това не би следвало това да е причина и спънка за работата на тази конструкция и значимостта на поставените задания. Имах поддръжката на управлението на Министерство на вътрешните работи, на полицейския състав, за което съм признателен ", добави Златанов.

Той изясни, че на 10 юли - първият ден от митинга, след като са и фрагментите с младежите под колоните, чиновници на по-ниски равнища ръководели защитата. " Още не бяхме готови. На другия ден бях извикан от управлението и ми бе предоставено да провеждам нещата, тъй че произшествия повече да няма, напрежението да се успокои ", описа Златанов. Той добави, че е посветил огромна част от кариерата си на тактиката " Антиконфликт ".

Златанов уточни, че отдръпването му от " Гранична полиция " е обвързвано с коментарите по какъв начин промяна на поста можела да ни забави за Шенген. " Министърът и екипът не одобриха доводите ми, имам цялостната поддръжка на Министерство на вътрешните работи и по тази причина извършвам длъжността ", обясни Златанов. 

За чакането на границата с Гърция

Оптимизирана е работата на границата с Гърция и на всички пунктове се чака до 20 минути, увери шефът на " Гранична полиция ".

На Калотина се строи ново контролно-пропусквателен пункт и просто би трябвало да се мине за няколко месеца през този интервал, на оптимален режим се работи, сподели още Златанов. Капацитетът на пункта обаче е на половина поради строителните действия.

За мигрантите 

Мигрантският напън непрекъснато се усилва. Миналата година за първите шест месеца към 50 хиляди души са спрени на оградата, до момента в който през тази година досега са 87 хиляди, уточни той.

" Напоследък хващаме мигранти в цистерни за гориво - изпразнени и натъпкани с хора, което, знаем, е рисково ", заяви още Златанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР