Той постави две условия на ГЕРБ за управлението на София

...
Той постави две условия на ГЕРБ за управлението на София
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Ако до 13 февруари не бъде избран председател на общинския съвет, има вероятност за нови избори

Той сложи две условия на ГЕРБ за ръководството на София

„ Тръгнахме с концепцията Борис Бонев да е ръководител на Столичния общински съвет. Все още продължаваме да имаме вяра, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че казусът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще излъчим въобще. Проблемът е, че ние имаме кардинална позиция. За нас е значимо това какво повлича със себе си “, разяснява блокажа в СОС кметът Васил Терзиев.

Той изясни, че с цел да работят с ГЕРБ трябвало две неща:

„ Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното ръководство. Втората точка е да има същинско предпочитание на смяна, а не за замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да стартира един почтен разговор “, разяснява той.

От друга страна били Българска социалистическа партия, които нямали мандат от националното управление на партията да се коалира на локално равнище и да работи с Политическа партия И Демократична България. Имало и „ Възраждане “, които са срещу каквото и да било решение, сподели Терзиев.

„ Изходът е един – да има схващане, че би трябвало всички дружно да намерим решение. Не може до момента в който едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях . Тъй като всеки от участниците го е боязън да бъде упрекнат във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал поддръжка, само че в последна сметка надвива разбирането, че градът има потребност от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга диалози да успеем да се съгласим върху човек, който да застане отпред на общинския съвет във краткотрайна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и основни отчети “, добави той.

Според кмета, в случай че до 13 февруари не бъде определен ръководител на общинския съвет, има възможност за нови избори за общински съветници.

Светлина и непорочност

Проблемът с осветлението не е решен. Много наслоени проблеми има, доста недостатъци. Работим, с цел да отстраним всички тези бели петна, където не е ясно кой носи отговорност “, съобщи Терзиев.

„ При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като повърхност в сравнение с, по всяко време било при снеговалеж от предходния мандат. И сме ги глобили повече. Упражняваме надзор. Резултати започнаха да се виждат “, добави той. 

Първият сняг кметът дефинира като злополучие с опити за бойкот.

„ При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като повърхност, в сравнение с когато и да било при предходния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече “, разясни кметът на София.

По думите му в някои контракти на сметопочистващите компании не се споделя в какъв период би трябвало да бъде изчистено или тъкмо кои тротоари.

Грипна почивка в София

„ Ако има наставление от РЗИ, е евентуално да бъде оповестена грипна почивка от началото на новата седмица.

Доколкото знам към този момент са запълнени местата в лечебните заведения и има предпоставки, в случай че пристигна наставление от РЗИ, да бъде оповестена грипна почивка от началото на тази седмица “, сподели Терзиев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР