Той посочи, че с изострянето на обстановката в Украйна е

...
Той посочи, че с изострянето на обстановката в Украйна е
Коментари Харесай

Румънският здравен министър: Хората под 40 години да се запасят с йодни таблетки

Той уточни, че с изострянето на ситуацията в Украйна е допустимо търсенето да се усили

Румънският министър на опазването на здравето Александру Рафила прикани през днешния ден румънците на възраст под 40 години да отидат "възможно най-скоро " до фамилните си лекари или до аптеките, с цел да си вземат таблетките калиев йодид, заяви телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

"Призовавам всички, всички хора на възраст под 40 години, да отидат допустимо най-скоро при фамилния доктор, от който да получат рецепта за таблетки калиев йодид ", сподели Рафила през днешния ден в отговор на журналистически въпрос.

Министърът добави, че в цялата страна има 2500 аптеки, в които тези хапчета се оферират и хората могат да ги вземат гратис с рецепта.

Запитан дали има търсене на йодните таблетки, здравният министър не даде безапелационен отговор. Той уточни обаче, че с изострянето на ситуацията в Украйна е допустимо търсенето да се усили.

Изявлението идва в миг, когато съветските сили още веднъж бомбардираха атомната електроцентрала "Запорожие " в Украйна. По данни на украинските управляващи при нападението в неделя са били изумени три радиационни датчика, отбелязва Диджи 24.

Таблетките калиев йодид би трябвало да се одобряват единствено от лица под 40 години при положение на нуклеарна повреда в границите на 24 часа след повредата, припомня малкия екран.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР