Той посочи, че е на страната на народа и че

...
Той посочи, че е на страната на народа и че
Коментари Харесай

Военно Положение! Алжирският Президент Подаде Оставка!

Той уточни, че е на страната на народа и че не може да се губи повече време след траялите няколко седмици всеобщи улични митинги с претенции за оставката на президента деец, който е на 82 година и в неприятно здраве. " Нужно е неотложно конституционно решение ", акцентира генералът, който е също заместник-министър на защитата, представен от ТАСС.

В тази връзка той прикани неотложно да бъде задействан член 102 от конституцията за признание на неспособността на президента да извършва отговорностите си, а също за позоваване и на членове 7 и 8, в които се споделя, че " конституционната власт принадлежи на народа ". Освен това той призна за противозаконна и неконституционна декларацията на президентската администрация, че президентът Бутефлика непринудено ще се отдръпна от поста си след приключването на периода на пълномощията му на 28 април.

" Необходимо е неотложно да тръгнем по път, който подсигурява, че държавните каузи ще се реализират в границите на конституционната правда, - сподели Ахмед Гаид Салах. - Ние сме на страната на народа до цялостната реализация на всички претенции. Дошло е време на възстановим неговите законни конституционни права и власт ", акцентира началникът на генщаба.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР