Той подчерта: Категорично сега започват нещата . Ние трябва да

...
Той подчерта: Категорично сега започват нещата . Ние трябва да
Коментари Харесай

Никола Минчев: Трябва да преминем през трудни реформи frognews.bg

Той акцентира: " Категорично в този момент стартират нещата. Ние би трябвало да преминем през сложни промени. С премахването на фигурата основен прокурор рискуваме тази смяна да падне в Конституционния съд. Основното е да орежем пълномощията на основния прокурор. Това би трябвало да бъде прекъснато - да има основен прокурор с огромни пълномощия и без никаква отчетност. "

 

По думите му, това, което се получи в промяната на следствието, това не може да стане по този метод. Има и причини, че прокуратурата реализира следствие. При реализирането на следствието, тя би трябвало да бъде подпомагана от следствието.

 

Той разяснява и отхвърли от имунитета на Кирил Петков. " Кирил Петков беше декларирал, че ще се откаже от имунитета си. Не съм разговарял с него - за какво го е направил през днешния ден. В последна сметка той и преди е заявявал, че няма проблеми да се откаже от имунитета си. "

 

Минчев акцентира: Ние ще поставим напъните да проведем промените до дъно. Но това зависи и от другите депутати в пленарната зала. Ние поставяме напъните, разчитаме и на сътрудниците от другите политически сили, към този момент имаме болшинство и за конституционни промени.

 

Ние не желаеме цялата власт с 64 депутати. Дори и при първия вид на кабинета, ние водихме диалози, това демонстрира, че не желаеме цялата власт. Така се случват нещата - с взаимни отстъпки и с диалози, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР