Той отбеляза, че е бил в страната ни освен през

...
Той отбеляза, че е бил в страната ни освен през
Коментари Харесай

Бил Клинтън отново в България, призова студентите да седнат на масата за преговори да се занимават с политика



Той означи, че е бил в страната ни с изключение на през 1999 година, през 2005 година, когато е бил поканен да взе участие в конференция. Спомням си визитата си през 1999 година, имаше страховит протест пред храм-паметник " Александър Невски ". Имаше 30-40 хиляди души и беше необикновено, посичи Клинтън.

Тук има проблеми. Но, когато погледна обратно, когато аз станах президент, имаше назряващ спор в Босна, където повече от 200 000 души бяха убити, имаше повече от два милиона бежанци. Тогава имаше и различен проблем - в Косово, разяснява той. По думите му, в целия балкански район е имало назряващо напрежение.

Клинтън означи, че по това време е имало и проблем и в Северна Ирландия, който продължавал от 1969 година Той уточни, че се е върнал от Белфаст преди седмица, когато е бил там за честването на 25-ата годишнина от тяхното съглашение за мир. Само 35% от мирните съглашения просъществуват повече от 10 години, означи той.

Според него минаваме през интервал и във всеки миг на човешката история има линии, които ни разделят . Нещата се случват, тъй като животът не е съвършен , посочи той.

Има интервал на интензивна икономическа, обществена и културна смяна на фона на световна стопанска система, която е довела до беднотия повече хора от преди, само че в същото време е насърчила по-строги икономии, уточни Клинтън. По думите му и Брекзит е имал световен резултат.

Като аргументи за протичащото се Клинтън уточни икономическата рецесия от 2008 година, която по думите му е засегнала целия свят и е била извънредно тежка. Отне ни дълго, с цел да се възстановим, повече от естествена криза, означи той.

Снимка: БТА

Второ, считам, че в действителност има голяма разлика в икономическите благоприятни условия и достъпа до обучение, опазване на здравето, сподели Клинтън. Според него това е ядосало доста хора и сложило въпроса пред тях дали децата им ще имат по-добро бъдеще.

Клинтън означи още, че осведомителните ни системи са изправени пред революцията на обществените мрежи . Когато започнах да се занимавам с политика, всеки град си имаше личен вестник и радиостанция, а в този момент те са на изгубване, посочи той.

Снимка: БТА

По думите му има проблем и с достоверността на информацията .

В края на лекцията Клинтън посъветва студентите да не се опасяват да седнат на масата за договарянията и да се занимават с политика. " Трябва да договорят цели, свързани със сигурността, икономическата система и благополучието ", сподели Клинтън и добави: " Младите хора би трябвало да вземат бъдещето си в ръце..(...)..Винаги съм казвал, че хората би трябвало да мислят повече за политика от това, което добиват като опит, а не от това, което им се показва по малките екрани. " ".

По думите му на никой не му е писано да бъде " сполучлив ", само че той има средствата, инструментите и опциите, с цел да го реализира .

Снимка: БТА

Създадена от президента Клинтън през 2005 година, CGI построи общественост от дейци, които дружно подхващат дейности по най-належащите провокации в света. CGI работи с сътрудници за създаване на задължения за деяние — нови, характерни и измерими решения.

На срещата през 2022 година — първата от шест години насам — членовете на CGI общността поеха повече от 140 уговорката за деяние, които ще подобрят достъпа до опазване на здравето, ще подобрят устойчивостта, ще основат благоприятни условия за претовареност, ще поддържат презаселването на бежанци и други

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР