Той отбеляза, че досега Киев е получил от държавите в

...
Той отбеляза, че досега Киев е получил от държавите в
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Изпращаме цивилна мисия в Молдова frognews.bg

Той означи, че до момента Киев е получил от страните в Европейски Съюз военно съоръжение за 3,6 милиарда евро. Борел добави, че Европейски Съюз ще приготви 30 хиляди украински бойци до края на годината и следва да разшири военното произвеждане.

 

Върховният представител уточни, че се приготвя европейска цивилна задача в Молдова.

 

По неговите думи се планува задачата да оказва помощ на локалните управляващи в битката с хибридните закани.

 

Европейски Съюз би трябвало да бъде въздържан, еластичен и прагматичен със своите сътрудници, съобщи Борел. Той добави, че е належащо да се възприема метод, съгласуван с района.

 

По неговите думи Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и Южна Корея би трябвало да споделят и съпоставят разследващи данни, както и да съгласуват глобите против причинителите на хакерски атаки.

 

Това ще бъде все по-необходимо, тъй като сходни офанзиви зачестяват, разясни Борел. Той даде образец с съветска хакерска атака по снабдител на сателитни услуги в навечерието на войната в Украйна, довела до необятни последствия и взаимен отговор на страните от Г-7.

 

Изправени сме пред големи и възходящи закани, заключи Борел. Той приказва при откриването на интернационална среща, отдадена на сигурността, чийто хазаин е Европейският парламент в Брюксел и в която вземат участие министри на защитата от Европейски Съюз и над 50 партньорски страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР