Той определи държавния глава Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков

...
Той определи държавния глава Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Този КСНС е за стягане на редиците

Той дефинира президента Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков като водещи във външнополитическия живот на страна: „ Явно те ще осведомят и ще координират с останалите политически сили единната позиция на България в бъдещата външна преговорна рамка “.

Според него би трябвало да има синхрон сред мисленето и изявленията на политическите лица по тематиката за интеграцията в Европейски Съюз на Северна Македония.

„ Показването на неотстъпчивост и мускули би трябвало да останат в предишното.... Вторачването в комисията за историческото завещание се вижда, че не носи никакъв резултат. Трябва да се окаже напън на нашите западни съседи, че би трябвало да се разшири тематиката на диалог с икономическото съдействие сред България и РСМ, за инфраструктурата сред двете страни. Използването на гръцкия модел за водене на договаряния дава резултати. Гърция по този начин съумя да понижи напрежението сред Атина и Скопие по време на дългите договаряния “, сподели Милен Керемедчиев във връзка позицията на премиера Кирил Петков за надграждане на двустранните връзки.

Международният анализатор бе безапелационен, че България не отстъпва от декларираната позиция: „ Има червени линии, които ние в никакъв случай не сме прекосявали “.

Според него Русия ще се опита да резервира Северна Македония като втори анклав - дружно със Сърбия - на Балканите.

„ Натиск има и от сътрудниците ни от Европейски Съюз и Съединени американски щати да се откри компромисно решение и от двете страни - България и РСМ, с цел да стартират договаряния на Скопие с Брюксел “, добави анализаторът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР