Той обяви решението си, след като вчера се срещна с

...
Той обяви решението си, след като вчера се срещна с
Коментари Харесай

Зеленски смени командира на военномедицинските сили, иска ново ниво на подкрепа за войниците

Той разгласи решението си, откакто през вчерашния ден се срещна с министъра на защитата Рустем Умеров.

" На днешната си среща с министъра на защитата Умеров бяха сложени цели ", сподели украинският държавен глава във видеообръщение. " Останало е малко време, с цел да дочакаме резултати. Нужни са бързи дейности ", добави той.

Зеленски заяви, че е заменил генерал-майор Татяна Остащенко като пълководец на медицинските сили на армията .

" Задачата е ясна. Както неведнъж бе подчертавано в обществото, изключително в средите на военните медици, ние се нуждаем от фундаментално ново равнище на поддръжка за нашите военнослужещи ", изясни Зеленски.

По думите му това включва по-добри турникети, цифровизация и по-добра връзка.

Умеров отчете смяната в обява в приложението Telegram и уточни дигитализацията, тактическата медицина и ротацията на военнослужещите като свои съществени цели.

" Опитът за успеваемостта на съответни елементи би трябвало да се разшири до всички сили за защита ", разяснява той.

На мястото на Остащенко е назначен Анатолий Казмирчук, началник на военна клиника в Киев .

Рокадата идва седмица, откакто украински информативен канал допусна, че отстраняването на Остащенко, както и това на други, е неизбежно след съвещания с парамедици и други длъжностни лица, виновни за даването на поддръжка на военните.

Това не е първата рокада в управлението на службите за сигурност и специфичните служби на Украйна напоследък.  На 17 ноември Зеленски уволни заместник-началника на Службата за външно разузнаване Александър Тарасовски. На 3 ноември президентът на страната Владимир Зеленски смени командващия силите за специфични интервенции Виктор Хоренко, назначавайки на тази служба Сергей Лупанчук. А на 19 ноември Зеленски разгласи уволнението на командващия медицинските сили на въоръжените сили на Украйна.

Украинската войска заяви за прогрес в отвоюването на окупираните региони в източната и южната част на страната, а предходната седмица съобщи, че е завзела контрола върху позиции на източния бряг на Днепър, отбелязва Ройтерс.

Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни сподели в изявление, оповестено по-рано този месец, че войната навлиза в нов стадий на безсилие и че Киев се нуждае от по-напреднали технологии, с цел да се опълчи на съветската войска.

Докато неведнъж споделяше, че военният прогрес ще отнеме време, Зеленски отхвърли войната да е в задънена улица и прикани западните сътрудници на Киев, основно Съединените щати, да запазят равнищата на военна поддръжка.

Нещо, което американският министърът на защитата Лойд Остин удостовери това с идването си на посещаване в Киев през днешния ден.

" Днес съм тук, с цел да предам едно значимо обръщение - Съединените щати ще продължат да поддържат Украйна в битката ѝ за независимост против съветската експанзия, както в този момент, по този начин и в бъдеще ", заяви шефът на Пентагона в обществената мрежа " Екс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР