Той обясни, че целта е да се създаде ритъм на

...
Той обясни, че целта е да се създаде ритъм на
Коментари Харесай

Акад. Денков: Обсъжда се следващата учебна година да започне на 7 септември

Той изясни, че задачата е да се сътвори темп на учене-почивка-учене-почивка, както е в по-добрите просветителни системи. " За да стане това, са нужни промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, и следва обществено разискване. Крайното решение ще бъде взето, когато сме убедили обществото, че това ще бъде потребно ", увери просветителният министър.

" Искаме също, с изключение на тази една седмица, която би трябвало да се разпредели като образователни дни, тъй като от първи до шести клас нашите деца учат доста по-малко от техните връстници в чужбина, да прибавим две седмици в края на образователната година. Те ще бъдат употребявани за планово образование, за нови форми на обучение и за преговор на образователния материал. Целта е учениците да могат да завършат образователната година, като са усвоили материала, който са учили през годината ", изясни министърът.

" Образователният облак " ще бъде подготвен за началото на новата образователна година - през септември, и в него ще има електронни просветителни запаси, които ще са безвъзмездни за всички деца в България ", заяви Денков. Той акцентира, че всички деца у нас би трябвало да имат достъп до качествено обучение.

" Малка част от украинските деца, които са в България, са поискали да се включат в просветителната ни система ", сподели Денков и добави, че има деца от Украйна у нас, които се провеждат в кооперативи, само че те не са част от нашата учебна система. " Тези деца учат онлайн по украинската просветителна система. Обсъждаме в Министерския съвет да им помогнем през лятото, когато приключи украинската образователна година, да продължат с образованието за наваксване на техните пропуски, само че отвън нашата просветителна система. Имаме еднократна помощ от 300 лв. за украинските студенти, които учат в българските висши учебни заведения ", добави просветителният министър.

" Темата за климатологията и за новите зелени сили са застъпени в образователните стратегии, само че с вицепремиера Борислав Сандов от месеци обсъждаме е, че техни специалисти ще се включат в стадия на рационализиране на образователните стратегии - през май и юни. Експертите от екологията ще създадат също обзор дали липса нещо значимо в образователните стратегии, с цел да бъде допълнено ", сподели още Денков.

Днес просветителният министър, вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха образователен автоцентър " Макгахан " и " Водородно учебно заведение за зелено бъдеще " в Професионалната гимназия по превоз " Макгахан "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР