Той обясни, че декември ще е ключов за промените в

...
Той обясни, че декември ще е ключов за промените в
Коментари Харесай

Атанас Славов: Нов Гешев и нов Филчев няма да има, Сарафов се дър...

Той изясни, че декември ще е основен за измененията в главния закон. 

 

" Защото още първоначално би трябвало да бъде подложен планът за промени в конституцията за ново гласоподаване, а в идващите седмици да бъде признат. Пролетта до началото на лятото ще бъде определен новия Висш съдебен съвет и новия основен прокурор ", предвижда правосъдният министър.

 

" Не би имало смисъл цялото изпитание, в случай че отново се случат сцените от 2015 година, не би се постигнал резултатът. Основното е цялостното делене на Висш съдебен съвет, нов метод на избор на основния прокурор, достъп на жителите до Конституционен съд. Надявам се тъкмо тези промени да имат поддръжка. Венецианската комисия сподели, че главната стъпка - самостоятелният Висш съдебен съвет, дава отговор на европейските стандарти. Да се движим по европейските стандарти ", изясни министърът.

 

По мотив абсурда със съдийското гласоподаване за Висш съдебен съвет предходната година той още веднъж повтори, че 28 съдии са влезнали в постройката на Върховен административен съд, а след това 200 са дали своят вот от айпи адресите на съда.

 

Очевидно значи, че съдии са предоставяли своите кодове на своите сътрудници ", сподели Славов. Колко индивида са влезнали в постройката открила инспекция на правосъдното министерство. В момента има и инспекция на прокуратурата. От Върховен административен съд обаче настояват, че не е имало 200 гласувания от техните ай пи адреси.

 

Самите движимости лица във връзка делата, които се водиха за избор на членове на Висш съдебен съвет споделят първо, че е имало 200 влизанията в системата, а след това, че не могат да кажат. Този скандал тече от началото на годината като от време на време се разгаря с друг мощ. 

 

Полицейското принуждение

 

„ Един и същи сюжет съвсем постоянно сме гледали – чака се да ескалира напрежението, което става мотив за разпространяване на митинга и след това в дребните улички и на мрачно стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда ”.

 

По думите му би трябвало да има самостоятелна инспекция на митинга от 16 ноември пред Националния стадион.

 

„ Ясно е, че има превишаване на пълномощията на обособени чиновници и на Министерство на вътрешните работи, належащо е цялостно, всестранно, обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност ”, съобщи Славов.

 

Според него е проблем, че се разчита на вътрешните механизми в системата на Министерство на вътрешните работи да доведат до очистителен резултат. „ Част от фрагментите приказват даже за закононарушение ”, съобщи министърът.

 

„ Видяхме случаи на хора, които към този момент са обезвредени, с белезници на земята, връщат се служителите на реда и стартират пердах с палките. Това е закононарушение, не просто административно нарушаване ”, съобщи Славов.

 

Той прикани да се стигне до корените на злоупотребата с власт – да е ясно дали става дума за напрежение, липса на психическа поддръжка за чиновниците на реда или за неупражнен надзор.

 

Министърът дефинира декември като основен за правосъдната промяна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР