Той обаче подчерта, че ситуацията е много трудна и не

...
Той обаче подчерта, че ситуацията е много трудна и не
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Имаме нужда да намерим нашето място в ЕС, там нямаме приятели

Той обаче акцентира, че обстановката е доста сложна и не трябва да чакаме огромни промени. Причината - всяка от 4-те партии си има идеологически и " червени линии ".

" Лисваше ни прагматизъм. Тези 30 години затънахме в идеологически противодействия. Тези бизнес хора пробват да вземат решение проблеми и това е нещо доста положително ", уточни проф. Дичев.

Големият въпрос, съгласно него, е дали нашата изборна система не би трябвало да се реформира надълбоко - в мажоритарна система или президентска република.

По думите му обществото ни желае нови хора, а значим принцип на демокрацията е да има промяна. Много хубаво беше, че няколко водачи си подадоха оставките, означи проф. Дичев.

" Новите идват освен с нови хрумвания, само че и може да ревизират какво са правили предходните. Идват с нови сили и това ще даде опция за спиране на някои зависимости. " Продължаваме Промяната " - това са отворени към света хора. Имаме потребност да намерим нашето място в Европейски Съюз, там нямаме другари ", сподели още културният антрополог.

Според него животът на четворната коалиция е изпит за нашата политическа просвета. На мнение е, че всяка от 4-те партии може да блокира и да провали държавното управление. Този, който провали обединението, щял да бъде доста тежко осъден.

" Не сме склонни да забележим хубавото у нас, което не е най-хубавото в света, само че въпреки всичко сме една междинна страна. Важно е да не се хвърляме с упования и очаквания, обединението няма огромна поддръжка. Нямаме този феномен, който беше при Симеон Сакскобургготски. Опозицията на ГЕРБ ще бъде доста гневна. Губещият не може да одобри загубата си. ГЕРБ би трябвало да се отдръпна с достолепие ", съобщи проф. Дичев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР