Той незабавно ще прехвърли оперативния контрол над клуба и ще

...
Той незабавно ще прехвърли оперативния контрол над клуба и ще
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Арнолд ще напусне, тъй като сделката с Ратклиф наближава

Той неотложно ще трансферира оперативния надзор над клуба и ще бъде сменен като краткотраен основен изпълнителен шеф от Патрик Стюарт, който също ще резервира ролята си на основен консултант.

Разтърсването в управлението на Юнайтед ще пристигна единствено дни преди клубът да се чака да удостовери извънредните разкрития на Sky News, че Ineos Sports на сър Джим придобива 25% дял.

Изображение: Изпълнителният шеф на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд

Г-н Арнолд работи от 2007 година, като размени Ед Удуърд на висшия изпълнителен пост при започване на предходната година.

Вътрешни хора споделиха, че той е съумял да модернизира структурата на футболните интервенции на Юнайтед, даже като мъжки първият тим се бори във вътрешни и европейски надпревари под управлението на мениджъра Ерик Тен Хаг.

Под управлението на господин Арнолд Юнайтед завоюва първия си трофей от шест години, като победи Нюкасъл Юнайтед, с цел да завоюва Купата на Карабао, и обезпечи водещи в промишлеността търговски покупко-продажби с Adidas и Qualcomm.

Последната година обаче беше турбулентна на фона на продължаващата неустановеност по отношение на бъдещата благосъстоятелност на клуба.

Стратегически обзор беше иницииран от семейство Глейзър съвсем преди преди година, макар че се чака да бъде решен идната седмица с удостоверение за идването на сър Джим.

Г-н Стюарт е в Юнайтед от 17 години и към този момент управлява връзката му с управителни и представителни органи, в това число Висшата лига и УЕФА.

Един източник сподели, че назначението му за краткотраен основен изпълнителен шеф ще разреши на новите взаимни притежатели на Юнайтед да разпознават подобаващия дълготраен претендент за ръководство на клуба.

Sky News, че сър Джим е да отдели 300 милиона $ (245 милиона английски лири) от своето многомилиардно благосъстояние за ремонт на остарялата инфраструктура на Юнайтед, в допълнение към почти 1,3 милиарда паунда, които ще похарчи за придобиването на 25% дял.

Изображение: Сър Джим Ратклиф е забелязан отвън Old Old Old Трафорд

Средствата ще бъдат финансирани персонално от сър Джим и няма да прибавят към съществуващите заеми на Манчестър Юнайтед.

Докладите от последните седмици сочат, че милиардерът ще поеме неотложен надзор върху футболните въпроси в клуба, дружно с сътрудници от Ineos Sports, в това число сър Дейв Брейлсфорд, някогашният висш първенец в колоезденето.

Много почитатели на Юнайтед показаха безпокойствие от вероятността сър Джим да купи миноритарен дял, като се има поради, че това отваря пътя за продължаващия надзор на Глейзър.

Семейството, което заплати малко под £800 милиона, с цел да купи клуба през 2005 година, остана неразгадаемо по време на целия развой и не сподели нищо всъщност на NYSE, откогато стартира процесът на ангажиране с евентуални купувачи. < /p>

По-ранни повторения на офертите на сър Джим за клуба, които се концентрираха върху придобиването на цялостен надзор, включваха съглашения за стартиране и заплащане, които ще станат използвани три години след поглъщането, с цел да му разрешат да изкупи остатъка от клуба акции.

Милиардерът, основан в Монако, който е притежател на Ница от Лига 1, предложи преструктурирана договорка предишния месец в опит да отблокира продължаващата задънена улица към бъдещето на Юнайтед.

В допълнение към конкуриращите се предложения от сър Джим и шейх Джасим, Глейзър получиха няколко надеждни предложения за миноритарни дялове или финансиране за финансиране на вложения в клуба.

Те включват оферта от гигантския американски финансов вложител Carlyle; Elliott Management, американският хедж фонд, който до неотдавна притежаваше Милан; Ares Management Corporation, основана в Съединени американски щати различна капиталова група; и Sixth Street, които неотдавна купиха 25% дял в дълготрайните права за лъчение на Ла Лига на ФК Барселона.

Част от оправданието на Глейзър за придаването на такава голяма оценка на клуба е във опцията от придобиването на по-голям надзор в бъдеще върху своите доходоносни права за лъчение, дружно с убеждението, че може би най-известната спортна марка в света може да бъде комерсиално експлоатирана по-ефективно. защото отчетите допускат, че или договорката е близо, или че Глейзър са били на път да анулират публично процеса на продажба.

Услугата на Глейзър е преследвана от несъгласия и митинги, с неналичието на купа във Висшата лига след пенсионирането на сър Алекс Фъргюсън като управител през 2013 година, което подхранва гнева на почитателите от подхранвания от задължения темперамент на тяхното усвояване.

Фюри поради препоръчаното му присъединяване в злощастния план на Европейската Суперлига през 2021 година кристализира желанието на последователите за нови притежатели, които да заменят Глейзър.

Потвърждавайки стартирането на стратегическия обзор предишния ноември, Аврам и Джоел Глейзър споделиха: „ Силата на Манчестър Юнайтед се основава на пристрастеността и лоялността на нашата световна общественост от 1,1 милиарда почитатели и почитатели.

" Ние ще оценим всички варианти, с цел да подсигуряваме, че ще обслужваме най-добре нашите почитатели и че Манчестър Юнайтед максимизира забележителните благоприятни условия за напредък, налични за клуба през днешния ден и в бъдеще. "

< p> Семейство Глейзър записва миноритарен дял в компанията в Ню Йорк през 2012 година

„ Love United, Hate Glazers “ се трансформира в прочут рефрен по време на мандата им, като поддръжниците подлагаха на критика хипотетичната липса на вложения в клуба, макар че притежателите са пожънали огромни дивиденти вследствие на способността му да генерира обилни облаги.

Манчестър Юнайтед отхвърли да разяснява напускането на господин Арнолд.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР