Той не пожела да коментира конкретни факти и дали това

...
Той не пожела да коментира конкретни факти и дали това
Коментари Харесай

Току-Що Шефът На Гдбоп Изстреля Много Важна Информация За Отвличането На Адриан! 612 Души Са Арестувани За

Той не пожела да разяснява съответни обстоятелства и дали това е нова група за отвличания или някоя от старите, значимо било да се разкрие закононарушението. В началото бащата на Адриан е съдействал на органите на Министерство на вътрешните работи, само че в следствие е тръгнал в друга посока, изясни Спиридонов.

Относно извършените интервенции на ГДБОП, Спиридонов посочи, че са сред 4 и 5 на седмица и казусът във Враца не е ексклузивен. Там е отстранена група, която е тормозила целият регион. Тя била обвързвана с изнудване, палежи, опиати. Така известният като Кица е към този момент е ареста. Оперативната работа по неговата група е от 2015г. По време на тази работа не са открити държавни чиновници, които да ги подкрепят.

В Северозапада имало групи като тази на Ценко Чоков, която е отстранена.

Антимафиотът посочи, че сега има дребни групи в регионалните градове и села, които са се профилирали в една или друга активност. Те нямали обаче концентрация на високо равнище.

" За хванатите при интервенция на ГДБОП, известни като Турчина и Плякания, Спиридонов съобщи, че са арестувани много пъти, само че по-късно са пускани от правораздавателните органи. Ние откриваме такива лица, събираме доказателства и ги задържаме. Съдът преценя дали са събрани такива доказателства ", добави той.

Досъдебните производства през 2017 година са най-вече за последните 10 година Тази година има 612 лица с повдигнати упрекнати. Най-много обезвредени групи са свързани с наркопазара, излиза наяве още от думите на Спиридонов.

Съставът на ГДБОП е понижен с 30%.

Спиридонов разяснява и нашумял напоследък случай за машинация в обществените мрежи от профил с име Александър Николов. От този профил са се предложили евтини самолетни билети и са събирани персонални данни, с които в следствие са източвани кредитни карти. Лицето е открито, събират се материали да се рапортуват на прокуратурата. Има излъгани доста хора, включително и публицисти, купували билети през лицето.

" Все по-изобретателни стават групите, които разрушават банкомати. Това е един от способите за разбиването им, посредством гърмеж ", приключи той и посочи, че се следят тези групи и методите им на деяние.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР