Той не издаде кой ще бъде кандидатът на партията, но

...
Той не издаде кой ще бъде кандидатът на партията, но
Коментари Харесай

Непотвърдено: Бойко Борисов издига за премиер Мария Габриел

Той не издаде кой ще бъде претендентът на партията, само че го обрисува като " интелигентен, хубав, просветен " и компетентен езици, който е доста харесван и в България, и в Европа. Борисов сподели още, че министър председателят, който ще предложи, е тъкмо този човек, който е нужен на България.

" Във всички случаи - интелигентен, хубав, образован, многоезиково компетентен доста повече от " Промяната " и по този начин нататък ", Ще предложим неоспорим министър председател. Ще го създадем на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии. И повярвайте ми - изборът ни е безусловно за точния миг - това, което българите чакат. А те чакат да се тури ред в хаоса, да проработят еврофондовете, ПВУ, присъединението ни към Шенген и еврозоната, правосъдната промяна и законите, за които сме поели ангажимент ", съобщи пред медиите Бойко Борисов.

В момента Мария Габриел е в столицата за гражданския разговор, в който взе участие, на тематика " Образование и нововъведения - взаимоотношения и провокации ", който беше извършен за Деня на Европа. Целта на форума е да се обсъдят провокациите и опциите пред България в областта на нововъведенията и образованието, както и основните европейски начинания и стратегии.

" Без обучение няма иновации; без нововъведения не можем да отговорим на огромните провокации, пред които сме изправени, без значение дали те са свързани с цифровия или със зеления преход, тъй като имаме потребност от нововъведения, с цел да могат решенията на тези провокации да носят изгода за всеки един в всекидневието. За всички ни е ясно, че за това трябват готови хора с нужните познания и умения. За това за мен основната дума през днешния ден е благоприятни условия ", съобщи българският еврокомисар.

В комисията " Фон дер Лайен " Габриел е еврокомисар с сектор нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младежта. От 2014 година Габриел е и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и началник на българската делегация в групата.

Тя е втори мандат еврокомисар - отговаряше за цифровата стопанска система и общество в Европейска комисия, когато отпред беше Юнкер. След това беше излъчена за еврокомисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Комисията " Фон дер Лайен ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР