Той направи това изявление в началото на тристранната среща на

...
Той направи това изявление в началото на тристранната среща на
Коментари Харесай

Путин: Всички, в т.ч. властта, да направят отстъпки в Сирия

Той направи това изказване при започване на тристранната среща на върха за Сирия в Сочи, съобщи Франс прес.

Освен Путин, в срещата вземат участие президентите на Иран и на Турция, Хасан Рохани и Реджеп Тайип Ердоган.

"Сирийският народ е този, който ще дефинира самичък своето бъдеще. Очевидно е, че процесът няма да бъде елементарен и ще изисква взаимни отстъпки и отстъпки от всички участници, включително и от сирийското държавно управление ", сподели Путин и увери, че Русия, Иран и Турция ще положат дейни старания, с цел да създадат тази работа допустимо най-продуктивна.

Русия, Иран и Турция съумяха да избегнат разпадането на Сирия, добави Путин.

Той сподели, че е бил доближат нов стадий в сирийската рецесия и че огромните бойни дейности против терористите в Сирия завършват.

"Благодарение на напъните на Русия, на Иран и на Турция бе избегнато разпадането на Сирия, не беше позволено тя да бъде завладяна от интернационалните терористи, бе избегната филантропичната злополука ", сподели съветският президент.

Сирийският президент Башар Асад направи изненадваща аудиенция в Сочи на 20 ноември в навечерието на тристранната среща на върха.

По време на срещата си с него, президентът Путин му е показал управлението на министерството на защитата и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за съвещания, отдадени на тематиката за защитата.

Преди това на 11 ноември по време на конгрес в китайския град Дананг, американският президент Тръмп и съветският водач Путин потвърдиха в взаимно изказване значимостта на зоните за деескалация в Сирия в качеството им на краткотрайна мярка за намаление на насилието и основаване на условия за споразумяване на рецесията в тази страна.

Конфликтът в Сирия няма военно решение, обявиха двамата президенти, които потвърдиха ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР