Той коментира, че не се притеснява от обвинения в безстопанственост.Оградата

...
Той коментира, че не се притеснява от обвинения в безстопанственост.Оградата
Коментари Харесай

Регионалният министър: Оградата по границата с Турция e без издадено решение за строеж

Той разяснява, че не се тормози от обвинявания в занемареност.

" Оградата " по границата с Турция, в действителност, е утвърдена като краткотрайно препятстващо оборудване, направено без документи за градеж и без издадено решение за стореж от страна на Министерство на регионалното развитие или Министерство на защитата. Това съобщи в " Денят стартира " министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

За сходен вид уреди не се изисква позволение за градеж, не се издава и позволение за прилагане. Това значи, че по този начин наречената ограда е построена по този начин, че да не предстои на надзор от страна на нито едно министерство, стана ясно от думите му.

" Има планове за оборудването, само че те са следени само от регионалните шефове, които нямат никакъв административен потенциал за строителство. Нито Министерство на регионалното развитие, нито МО не са издали решение за градеж и в един миг обектът е бил безусловно трансфериран на регионалните шефове да се занимават с това оборудване. Оттук нататък следва да бъде ясно какво е било заданието, дали е изпълнен добре планът, тъй като не е ясно дали е изпълнен. Много пъти съм казвал - каквото си поръчаме, това получаваме. В случая май не сме си поръчали това, а сме си поръчали освен това ", съобщи Шишков.

Той разкритикува някогашните ръководещи, построили преградното оборудване, че не са довършили втория стадий от първичния план.

" Изграждането на това оборудване е било неозбежно като нужда. Въпросът е за какво с него не са се занимавали министрите - на вътрешните работи, на защитата или на районното развиване и благоустройството. Ще ви дам образец - с интерконектора, в случай че се занимаваха регионалните шефове - те доста помогнаха, само че нямаше да съумеят да го вкарат в употреба. Същото е и с оградата ", съобщи Шишков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР