Той коментира, че е имало задържане на заболеваемостта една-две седмици.

...
Той коментира, че е имало задържане на заболеваемостта една-две седмици.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Няма основание да се говори за нов национален локдаун

Той разяснява, че е имало задържане на заболеваемостта една-две седмици.

„ Много се надявах, че сме навлезли в съществено плато, те и в този момент не се подвигат със сериозен размер, само че продължава растежът всекидневно и на седмична база, като в някои области той е изключително мощен “, изясни доцент Кунчев.

По думите му е обикновено да има скок при инфектираните възпитаници поради по-интензивните контакти на старта на образователната година.

Според него броят на умрелите е прекомерно висок. Починалите имунизирани са доста дребен % от общия брой и по тази причина съгласно него не може да се приказва за пробиви във имунизациите. Доц. Кунчев изясни още, че към този момент няма потребност третата доза от имунизациите да се ползва при всички групи.

Той означи, че растеж на заболеваемостта има в Габрово, а в Търговище и Русе има известно усъвършенстване.

„ За да сме добре насочени, постоянно гледаме какво се случва и към нас. Ние не сме някакво изключение. Това е четвърта вълна, която в този момент обгръща Централна и Източна Европа. Има и много по-високи стойности. Да кажем, Сърбия доближиха над два и половина пъти над междинните наши. В момента пораства заболеваемостта и в Румъния и в други страна. Очевидно октомври месец ще достигнем оптималните стойности и ние и балканските страни, след което се надявам да стартира спад “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР