Той казва, че ще продължи с плана си за създаване

...
Той казва, че ще продължи с плана си за създаване
Коментари Харесай

Засяга Пряко България! Ердоган С Тежка Заплаха Към Европа!

Той споделя, че ще продължи с проекта си за основаване на " зона за сигурност " в Североизточна Сирия, където би могъл да пресели бежанците, които понастоящем обитават в Турция, в случай че Русия не извърши своята страна от съглашението, подписано предходната седмица сред Москва и Анкара.

Турция е приютила почти 3,6 милиона бежанци и желае да изпрати над половината от тях назад в Сирия, макар митингите на групите за правата на индивида, които декларират, че бежанците ще бъдат върнати наложително на място, където към момента се води война.

Ердоган по-рано този месец още веднъж заплаши Европа, че ще изпрати всички 3,6 милиона " по своя път " в отговор на рецензиите за военната си интервенция в Сирия, опасност, която са отправяли и други високопоставени турски представители.

Междувременно министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо са разговаряли през днешния ден по телефона. Двамата са разискали ситуацията в Сирия и връзките сред Москва и Вашингтон, заяви съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

" Обсъдена бе ситуацията в Сирия. От съветска страна бе подчертана нуждата да не се подхващат стъпки, които подкопават суверенитета и териториалната целокупност на тази страна. Разгледани бяха и обособени въпроси от сферата на двустранните връзки ", се показва в официалното съобщение.

Артилерията на турската войска обстрелва гранични селища по автомагистрала Тел-Тамер-Дербасия в северозападната част на провинция Хашек (в Североизточна Сирия), оповестява сирийската държавна организация SANA, представена от TACC.

Според информацията шест обитаеми места са попаднали под обстрел. Няколко снаряда са паднали в Ал Хамдания, ситуиран наоколо до град Рас ал Айн на сирийско-турската граница. Няма известия за жертви измежду цивилните.

Според организацията, сред турските войски и формированията на сирийската въоръжена съпротива, от една страна, и кюрдските сили, които са членове на Коалицията на Сирийските демократични сили (СДС), от друга, са зародили яростни конфликти.

По-рано кюрдската организация Firat популяризира официално съобщение на командването на Съюз на демократичните сили, в което оповестява, че неговите елементи в хода на отблъскването на вражеските офанзиви са " унищожили 44 наемници, сражаващи се на страната на турската войска ". Загубите в редиците на Съюз на демократичните сили възлизат на трима бойци.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР