Той каза това в Брюксел по време на конференция Нова

...
Той каза това в Брюксел по време на конференция Нова
Коментари Харесай

Борисов: Все по-трудно ще измислят мотиви да не сме в Шенген

Той сподели това в Брюксел по време на конференция „ Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията “.

По-късно Борисов ще участва на формалния концерт във връзка откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, където ще бъде и президентът Румен Радев. Събитието се организира в Центъра за изящни изкуства "Бозар ".

"България е образец по какъв начин бързо успяхме да създадем заграждения. Тук има и една огромна неправда - най-добре защитаваната граница, запитвам в едната страна толкоз милиарди вляха, а резултатът е доста дребен? И си измисляте някакви претекстове, които ги няма, и все по-трудно ще става да си ги измисляте ", сподели още Борисов.

" Ние вадим пари от нашите данъкоплатци , с цел да решим проблемите, които те предизвикват в някои райони. Много неща в Турция не ни харесват, доста от тях са в цялостен прорез с нашите полезности, само че без тях не можем да се оправим с миграцията ", добави министър председателят.

И още веднъж акцентира, че българският поданик дава стотици милиони за европейската сигурност.

"Релокацията не работи, тези хора желаят да дойдат в Германия, те не желаят да стоят в България . Прибираме ги, те отново бягат. Другият въпрос за релокацията е да създадем затвори, това обаче няма по какъв начин да стане поради хуманността. Истината е, че войните, които се организираха, донесоха големи вреди. Външната ни дипломация се провали в цялата си част - милиони жертви, опустошени страни. Ако тук ни целят с ракети в този момент, и ние ще бягаме. Провалът ни е във външната политика, всичко се обърна и пристигна като проблем в Европа. Това са истините и до този миг никой не е могъл да ме обори ", безапелационен беше Борисов.

Той съобщи още, че терминът "Западни Балкани " не го харесва доста , тъй като Балканите сме едни.

"Докато не се реши казусът с името, Македония не може да тръгне към Европейски Съюз. Без Косово, без Сърбия - няма по какъв начин да стане. И на президента Вучич, и на президента Тачи им благодаря, че съумяха да успокоят обстановката след стрелбата в Косовска Митровица. Това демонстрира зрялост, което е хубаво за елита на Балканите. Босна и Херцеговина през днешния ден е спокойна, на следващия ден може да стане война. България е единствената, която няма неуреден проблем на Балканите ", разяснява българският министър председател.

По думите му неслучайно сме неофициалният водач на Балканите - с цел да може да моделираме обстановката, и можем да се похвалим с това.

" Балканите са Европа, те не са задния двор . Задният двор са, в случай че гледаш от Лондон насам, в случай че гледаме отсам, са кулоар, антрето към Европа ", акцентира Борисов.

И добави, че в случай че някой мисли, че е елементарно да се съберат водачите на едно място, не е.

"Неслучайно всички хвалеха България, тъй като поставяме доста старания. Ние свършихме това, което трябваше ", заключи министър председателят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР