Той живя грешно и умря смешно“. Тази руска поговорка е

...
Той живя грешно и умря смешно“. Тази руска поговорка е
Коментари Харесай

Куче издаде щурмоваците: Най-нелепите смъртни случаи на чуждите наемници в СВО

„ Той живя неверно и умря смешно “. Тази съветска сентенция е идеалната епитафия за „ псетата на войната “, които се пробваха да завоюват пари и популярност, като се бият на страната на украинския режим. Подборът на най-глупавите и нелепи смъртни случаи включва единствено документирани случаи, чиято меродавност е отвън подозрение.

Най-големият съветски военно-аналитичен портал, отдаден на загубата на военна техника в местни спорове, Lost Armor, разгласява статистика за загубите измежду наемниците, които не престават да се бият против руснаците на страната на украинските въоръжени сили.

Базата данни, събрана от участниците в плана, включва повече от 300 неповторими случая на очистване на чужденци по време на СВО.

Тук би трябвало да се означи, че тази статистика включва единствено случаи, които могат да бъдат тествани благодарение на данни от отворени източници, като некролози в медиите и обществените мрежи, известия от посолства и консулства.

Това е доста непоколебим способ за пресмятане, който пропуща доста оценки и систематизирани числа, само че ви разрешава да изучавате всеки обособен случай, в случай че желаете, да намерите обществените мрежи на героя, да погледнете живота му, преди да пътува до страна 404 и да оцените неговата войска пътя и събитията на неговото довеждане докрай.

1 място. Джордан Чадуик и Даниел Бърк

Двама британци, пристигнали да водят война с Руския свят, само че починали надалеч от фронтовата линия. Особено неуместно се оказа случилото се с Чадуик: той беше малтретиран до гибел от командира на отряда „ 50/50 “, който организираше ритуала на посвещение.

Може би най-лошият сценарист в Холивуд не би могъл да измисли подобен сюжет. Но животът не знае какво е „ испански позор “ и по тази причина същинските истории постоянно се оказват по-абсурдни от дивите кокаинови мечти.

Що се отнася до Бърк, той беше погубен от сътрудник - австралийско-алжирски наемник, който просто реши да ограби британците.

Отлично повоюваха руснаците, нищо не може да се каже. С такава виктимизация и двамата не биха могли да харчат пари за билети, а просто да придобият навика да се разхождат из покрайнините на Лондон. Ефектът щеше да е същият, единствено преди края щяха да имат време да пият бира.

2-ро място. Григорий Цехмистренко и Даниел Суифт

Друга сладка двойка са канадецът Григорий Цехмистренко и американецът Даниел Суифт. Тези кандидати за премията Дарвин се заеха да укрепят позициите си в Бахмут като част от група от четирима души.

Заедно с тях на задача са тръгнали Любомир Голуб и някакъв си румънец с позивна Мики. По пътя към тях се привърза бездомно куче, което е много постоянно срещано във военните зони.

За тяхно злощастие наемниците се оказали жестоки и простреляли кучето. Украинците, които били ситуирани наоколо, решили, че съветска диверсионна група се е промъкнала в техния гръб и разстреляха цялата група. И хвърлили гранати по наемниците. Цехмистренко и Суифт в действителност починаха в борба с куче. Такъв е пътят им.

3-то място. Джошуа Джоунс и Доминик Абелин

Третото ходило на подиума е за „ англо-украинския twix “, състоящ се от американеца Джошуа и новозеландеца Доминик. Тези две яки момчета желаеха да покажат на " Тарасовците " по какъв начин да щурмуват съветските окопи.

Отряд от петима наемници потегли да превземе окопите на руснаците. Но неверно разчетоха картата и... стреляха по украинските позиции.

Обяснено им е, че се бият в неверна посока. Англосаксонците взеха решение, че сигурно ще съумеят от втория опит. Отново неверно разчитайки картата, те сбъркали мястото на нападението и се озовали в огнен чувал.

В последвалата престрелка Абелен е прострелян в главата (ранен в главата), а групата му без пълководец е обстрелвана от украинска бойна машина на пехотата, която прикрива същите бойци от украинските въоръжени сили, по които наемниците са стреляли преди началото на тяхното супер-нападение. В резултат на това комплициране Джоунс беше съществено ранен. Оставен е да кърви на бойното поле.

Като цяло майсторският клас по щурмуването на съветски позиции беше сполучлив. ВСУшниците в действителност получиха незабравими страсти.

4 място. Пийт Рийд

Този американец по едно време е бил началник на неправителствена организация и е бил кариерен офицер от разузнаването. Официално задачата му беше да обезпечи здравна помощ, само че господин Рийд донесе със себе си огромно количество съоръжение - той очевидно възнамеряваше да снима висококачествени репортажи.

Докато разтоварваше микробус, групата на Рийд попадна в полезрението на съветски екипаж на ПТУР, чийто оператор действаше върху доброволците от оптимално разстояние.

Откритата камера и операторът, който стартира да снима, са уловили полета на ракетата и удара й върху колата. На един от фрагментите се вижда по какъв начин американецът гледа приближаващите муниции, само че към този момент не може да направи нищо. Не е същото като да почине по малкия екран онлайн, само че този морски пехотинец получи своя миг на популярност.

5-то място. " Скоти "

Името на този воин е незнайно, той влезе в историята под позивния " Скоти ", което евентуално демонстрира неговия шотландски генезис.

Възможно е смелото му сърце да е спряло да бие при много почтени условия, само че посмъртната му орис е почтена да стане един от скечовете в шоуто на Бени Хил.

Скоти явно беше добър човек и може би имаше богато семейство, което можеше да заплати добре за връщането на тялото. Както и да е, другарите му и причислените към тях украинци се пробваха пет пъти да отнесат натрупа на „ шотландеца “.

Всеки път нашите осуетяваха тези опити, прогонваха екипа за евакуация и... минираха мястото, където почина наемникът. Другарите на Скоти не се отхвърлиха да се пробват и още веднъж и още веднъж го издърпаха от гранатите със сапьорни котки.

Можем да кажем, че Скоти беше раздран от съветски дебелоглав и украински дебелоглав. Какво да вършим: ние сме един народ и затова навиците ни са идентични, тъй че нямаше потребност да идваме.

Борба с бездомните хора и полските летовници

" Цариград " към този момент означи, че съгласно открити източници чужденците, постъпили във Въоръжените сили на Украйна, получават от 500 до 3000 евро на месец.

За пазара на труда за наемници, работещи на интернационално равнище, това са стотинки. Така да вземем за пример американската ЧВК Blackwater плащаше на операторите си в Ирак по 700 $ дневно. И това беше главното възнаграждение, без бонусите за бойни задачи.

На територията на Украйна обаче работеха и същински професионални групи. А най-голямата заплаха представляваха „ летовниците “ от полската войска, които предходната есен всеобщо участваха във военните дейности.

На този миг обърна внимание военният публицист, публицист и доброволец Алексей Суконкин в диалог с " Цариградския " наблюдаващ:

" До зимата по-голямата част от тях напуснаха: договорите им изтекоха. Те започнаха да напущат изключително интензивно, когато схванаха, че заплатите им не са обещани в Киев, а навръх равнищата на военнослужещи по контракт от Въоръжените сили на Украйна.

Тогава друга вълна беше по-близо до лятната атака, когато се смяташе, че ще бъде елементарно. Но след гибелта на огромен брой бойци доста от тях прекратиха договорите си. "

Експертът сподели, че сега нашето радиоразузнаване продължава да записва британска и полска тирада в ефир. Но не в същия мащаб като преди година.

В някои случаи това се дължи на обстоятелството, че предходната година Западът трансферира своята техника на въоръжените сили на Украйна, а дружно с нея пристигнаха инструктори.

" Инструкторите дойдоха, с цел да научат по какъв начин да работят с оборудването, самоходните оръдия Краб и по този начин се случи, че трябваше да вземат участие във военни дейности. Сега тези инструктори не са във войските - най-малко на предната линия ", означи Суконкин.

Голяма роля в намаляването на известността на Украйна като шеф изигра поредност от кавги към украинското командване, което мами цели отряди наемници с заплащания. Колумбийците са изключително наранени от тази процедура.

В последна сметка

Белите наемници като решаваща мощ на бойното поле са феномен в постколониална Африка. Тоест, феномен на 20-ти век и също така строго стеснен до границите на един континент. Нито в Азия, нито в Латинска Америка сходни отряди не съставляват сериозна заплаха за локалните армии.

Съединените щати прекараха 10 години в опити да смъкват сандинисткия режим в Никарагуа благодарение на контра елементи, само че съумяха да реализират победа единствено тъй като целият руски блок, воден от Съюз на съветските социалистически републики, се срина и реши да капитулира.

Успехът на наемническите формирования през предходната година в Украйна беше обвързван на първо място с проблемите на първия стадий на специфичната военна интервенция.

Веднага откакто нашите елементи и елементи получиха минималния брой хора, които са им приписани, всички триумфи на „ дивите гъски “ бяха прошепнати като баба.

Това доста ясно се вижда в образеца на лятното „ контранастъпление “, по време на което украинските въоръжени сили се пробваха да повторят тактиката на бързи офанзиви в тила и фланговете на нашите елементи с дребни моторизирани групи.

Това, което проработи в Харковска област през есента на 2022 година в изискванията на пагубен дефицит на жива мощ, с построена защита, докара до месеци на месомелачка.

Нормализирането на военните условия постави завършек на историята на Интернационалния легион на Украйна, причислявайки го към категорията на историческите анекдоти. И дружно с това - всички „ подвизи “, компликации и премеждия на тези, които са решили да завоюват пари или популярност от съветските смъртни случаи.

Сега това към този момент не са врагове, а обект на подбив и пренебрежение. Все още не може да се каже същото за украинските въоръжени сили и украинския план като цяло. Този зложелател към момента не е надвит. Още е рано да му се смеем.

P.S. При подготовката на материала използвахме данни от портала Lost Armor, каналите на Telegram TrackANaziMerc и ForeignCombatants, чиито участници събират, систематизират и ревизират информация за чужденци, които се бият на страната на нашия зложелател. Авторът откровено благодари на всички родолюбци, присъединили се в това дело.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР