Той изтъкна "сериозни нарушения", включително спиране на хуманитарните доставки и

...
Той изтъкна "сериозни нарушения", включително спиране на хуманитарните доставки и
Коментари Харесай

Гутереш: Международен наказателен съд за Сирия

Той посочи "сериозни нарушавания ", в това число прекъсване на филантропичните доставки и медицинските грижи за милиони нуждаещи се хора, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Гутереш прикани страните в сирийския спор, всички страни и гражданското общество да сътрудничат на самостоятелната комисия, основана от Общото заседание на Организация на обединените нации през декември 2016 година, с цел да спомага за следствието и наказателното гонене на виновните за военни закононарушения или закононарушения против човечеството в Сирия.

Антонио Гутереш съобщи в отчет до Съвета за сигурност за филантропичната обстановка в Сирия през декември, че "търсенето на отговорност за съществени нарушавания е условие според интернационалното право и има главно значение за реализиране на резистентен мир ".

Той сподели, че през декември не е доставена помощ на над 417 000 души в девет обсадени места, а едвам 60 000 от съвсем 2,5 милиона сирийци, живеещи в "труднодостъпни региони ", са получили помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР