Той измина дълъг път до британската корона - всъщност най-дългият

...
Той измина дълъг път до британската корона - всъщност най-дългият
Коментари Харесай

Чарлз III: дългоочакваната корона за побелелия принц

Той измина дълъг път до английската корона - в действителност най-дългият в английската история, чакайки 53 години, с цел да оглави на собствен ред английската монархия, регистрира Euronews. Живял цялостен един живот в сянката на популярната си майка, новият 73-годишен английски монарх няма по какъв начин да избегне международното внимание.

Обявен за принц на Уелс през 1969 година, след образованието му в елитни учебни заведения, Чарлз продължава образованието си и е първият английски престолонаследник - и в този момент крал - с университетска тапия. В армията е военен водач на аероплан и хеликоптер и офицер в Кралския флот.

Личният му живот не върви по този начин безпрепятствено. През 1981 година Чарлз се дами за Даяна Спенсър – брак, провалил се даже след раждането на принцовете Уилиям и Хари. От 1992 година принцът и принцесата на Уелс живят разграничени, а през 1996 година следва и формалният им бракоразвод. Но до момента в който са семейство, британците се влюбиха в „ лейди Ди ” дотам, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР